Selasa, Ogos 16, 2016

Rahsia Sihat Dan Cantik Selepas Berpantang

Nak tau rahsia sihat dan cantik selepas berpantang? Jawapannya adalah ~ Set pantang shaklee yang terdiri daripada vitalea, bcomplex, vitamin c, ostematrix, zink, esp dan juga omega guard yang merupakan #killerset shaklee selain vivix.

Kenapa saya kata killer set? Sebab set berpantang shaklee bukan hanya sekadar set berpantang, malah lebih dari itu. Nak tau ape kelebihan set pantang shaklee? Jom saya selak satu persatu :-)

Testimoni Set Pantang Shaklee


1) Vitalea (iron) - function dia as a multivitamin utk bekalkan semua vitamin asas dlm bdn ibu sebab ibu time pantang kdg2 tak makan mcm2 benda. Jadi khasiat dari pemakanan kurg. Sedangkan nutrien drpd ibu penting untuk badan recover dan untuk bekalkan susu yang bernutrisi during breastfeeding.

Paling penting dia akan tingkatkan hb ibu. Maklumlah masa bersalin ibu kehilangan banyak darah.

2) bcomplex - akan bekalkan 12 jenis vitamin b yg sgt pentg utk bdn. Berfungsi utk berikan tenaga kepada ibu semasa pantang dan juga utk hilangkan rs stress sms tempoh tersebut.

Ms pantang kan hormon lain mcm skt. Lps tu asyik nak marah, stress terutama bila anak pertama kan. Nak adapt dengan situasi tak cukup tidur malam, anak asyik menangis dan macam2 lagi lah. So, bcomplex ni akan bantu ransang hormon gembira dan beri tenaga kepada ibu.

3-vitamin c utk kuatkan badan ibu dan baby.sbb dia tgkatkan imun body dan baby so that baby dan ibu x susceptible to penyakit. Penting ni. Lg la mcm2 virus skrg ni kan. Udara pun x bersih mcm dlu. Yelah tempoh berpantang ibu amat lemah kan? Jadi pentingnya vitamin c diambil as a perisai badan di samping bantu sembuhkan luka dengan cepat.

4. Omega guard - Membekalkan dha/epa kepada bayi melalui ibu. Penting utk pembentukan minda bayi. Senang kata nak bagi anak cerdik. Juga penting mengawal tekanan darah ibu.

Omega guard juga bantu merawat ibu yang terkena buasir semasa bersalin.

5. Ostematrix - bekalkan kalsium yg cukup utk wanita dlm sehari. Penting sangat untuk ibu yg breastfeed anaknya. Dan wanita umur 25 plus mmg wajib amik utk elak tulang reput dan bongkok di usia tua.

Bila makan kalsium, takde lg masalah kejang atau sakit pinggang time ngandung.

Kalsium juga bantu mommies utk lebih lawas. So xde masalah sembelit time pantang. Biasala time pantang ni nak membuang tu susah kan. Apetahlagi kalau sembelit. Seksa kan?

6) esp - utk pekatkan susu, bekalkan protein yg x dpt dibekalkan oleh makanan  biasa. Normally org ambik juga utk tenaga dan sedikit kalsium.

Bonus Set Pantang :

1) Bantu untuk banyakkan susu ibu dengan menambah alfalfa di dalam set pantang

2) Membekalkan susu yang pekat dan bernutrien tinggi kepada bayi semasa breastfeeding

3) Memberi tenaga kepada ibu

4) Menjadikan tempoh recovery ibu lebih cepat

5) Mengelakkan sembelit kepada ibu

6) Bantu merawat buasir

7) Mencantikkan kulit ibu dan bayi.

Hurmmm nampak tak kebaikan set pantang ni? Dalam set pantang ni macam2 kebaikan lain yang diperolehi oleh ibu dan anak. Malahan set pantang ini juga perlu diambil oleh ibu yang hamil juga.

Korang sedang hamil dan bakal melahirkan atau tengah berpantang sekarang?

Cepat dapatkan set pantang ini dari saya☺

Sms/whatsapp 0127247497.

#tsunamishaklee #teamrock #killersetamerlim

Tips Mudah Penjagaan Kulit Buat Para Wanita

Kalau wanita bab jaga kulit ni memang no.1. So saya nak share sikit tips mudah penjagaan kulit dengan korang semua. ☺

Klik di sini untuk dapatkan teknik facial di rumah yang betul!

25 Petua Penjagaan Muka Secara Tradisional
Source Gambar : http://www.notainfo.com/2015/04/25-petua-penjagaan-muka-secara-tradisional/


1) Menggunakan Make Up remover - sebelum mencuci muka, biasakan diri guna make up remover. Even tak heavy bersolek, tapi tepek2 bedak pun kena juga pakai make up remover ni, apatahlagi yang heavy make up. Kenapa penting make up remover ni? Untuk bersihkan segala kotoran pada wajah peringkat pertama. At least bila dah masuk fasa membersih (cleansing), cuciannya akan jadi lebih dalam. Normally make up remover ni kita tak pakai air, just letakkan make up remover dekat kapas dan bersihkan muka.
2) Mencuci Muka - lepas menggunakan make up remover kita kena cuci muka dengan cleanser. Cuci muka ni adalah part paling WAJIB sekali. Kalau benda lain tak mampu buat, please lah spend time untuk cuci muka. Mencuci muka kita ni penting untuk memastikan segala kotoran di muka kita keluar. Kalau tak keluar lama kelamaan kotoran ni akan tersumbat di liang roma muka hingga mewujudkan jerawat.

3) UV Protection - Gunakanlah krim pelindung uv bagi mengelakkan pendedahan secara terus kepada cahaya matahari. Pendedahan terlalu lama kepada cahaya matahari boleh menyebabkan kewujudan jeragat pada kulit terutama mereka yang berkulit cerah. Tapi awas jangan menggunakan UV protection terlalu tinggi kerana bahan kimianya turut tinggi.

4) Krim Malam - Sama seperti organ badan yang lain, kulit juga perlukan rehat di waktu malam. So ketika ini gunakanlah krim malam untuk membaiki kulit yang seharian terdedah kepada uv dan radikal bebas yang lain.

Selain tips di atas, BANYAKKAN JUGA MINUM AIR KOSONG bagi melembapkan kulit. Pemakanan yang seimbang, pengambilan vitamin C dan vitamin E juga mampu mengekalkan kecantikan dan kelembapan kulit.

Cuma pesan saya, sekiranya ingin mendapatkan skincare, carilah yang berasaskan bahan-bahan semulajadi. Elakkan lah mahu cantik cepat dengan menggadaikan kesihatan kita. ☺☺

#tsunamishaklee #teamrock

Sabtu, Ogos 13, 2016

Bina bisnes atau empayar?

Business is not just a selling and buying process...it is even more than that!

Bisnes adalah apabila kita mula memberi nilai. Memberi nilai yang baik kepada customer dan juga memberi nilai tambah kepada bisnes partner kita. Ini adalah salah satu proses mengembangkan empayar bisnes kita.



Sesiapa sahaja boleh membina bisnes tapi tidak semua mampu membina sebuah empayar. Bisnes boleh dibina di dalam satu hari, tetapi tidak empayar.

Membina empayar merupakan proses ulangan setiap hari tanpa kenal erti jemu kerana empayar bisnes tidak dapat dibina di dalam suatu hari.

Menambah bisnes partner, mendidik mereka, menanamkan sifat leadership kepada mereka adalah salah satu proses mengembangkan empayar. Istilahnya leader melahirkan leader. Jika anda hanya memikirkan kejayaan jangka pendek, membina bisnes sudah cukup buat anda. Tapi jika anda inginkan kejayaan jangka panjang yang boleh diwarisi kepada anak pinak anda, anda perlu membina empayar. Jangan malas jangan berhenti! Kerana empayar bisnes anda adalah legasi anda!

#dreambigteam #empayar #legasi


Khamis, Ogos 11, 2016

Cara Order Produk Shaklee Secara Online

Sebelum ini SH ada cerita tentang kebaikan beli produk shaklee secara online kan? So hari ni SH nak cerita secara bergambar langkah-langkah untuk korang order barang Shaklee secara online. Selamat Mencuba!...ada problem boleh tanya SH dekat ruangan komen yer☺

Step 1 of 10

Step 2 of 10

Step 3 of 10

Step 4,5 of 10

Step 6 of 10

Step 7 of 10

Step 8 of 10

Step 9 of 10

Step 10 of 10

Sadly speaking that order online ni hanya untuk pengedar shaklee yang sah aje. Kalau korang bukan pengedar shaklee atau SID, tak boleh log in dalam website ni nok. Nak log in macam mana, korang id pun tarak kan.

But no worries, if u all betul-betul insist nak order barang shaklee, tapi korang bukan agen atau pengedar, boleh contact SH yer, nanti SH boleh tolong you all untuk beli barang atau sign up untuk dapatkan id number k :

Syireen Halim
0127247497
Pengedar Shaklee Melaka

Rabu, Ogos 10, 2016

Gajet Bisnes Paling Hot

Kalau korang nak tau gajet paling hot yang digunakan oleh kebanyakan online marketer atau online entrepreneur apa lagi kalau bukan ~ smartphone.

Macam SH sendiri gajet yang menjadi nadi perniagaan shaklee SH ialah smartfon A7 SH. Nak beli iphone atau note 7 belum mampu lagi kan..tapi bukan soal mahal murah atau glemer tak glemer smartfon kita, tapi yang penting kita make full use of it.

Dalam A7 SH tu semua software yang diperlukan untuk urusan bisnes SH install. Nak tau apa yang SH install?

Ha....boleh tgk gambar2 dekat bawah ni...antaranya blogger untuk taip entry sambil tunggu makanan order sampai...then ada software untuk edit poster mcm photogrid...and yang paling penting media social mesti install...kalau tak SH nak iklan dekat sape kan??? Hehe...

Korang ada install software best2 tak dekat fon? Kalau ada meh la share kat ruangan komen tu yer. Kita share2☺😊

Khamis, Ogos 04, 2016

Kisah Cinta Tiga Segi Saya

Semua orang ada kisah cinta masing-masing, termasukla saya. Hari ni saya nak cerita kisah cinta tiga segi saya dengan Brian dan Becham...siapa mereka berdua ni???? Mereka berdua adalah anak kucing pertama belaan saya sendiri tau!

Brian dan becham di rumah baru





Sebelum ni saya tak pernah bela kucing di rumah sendiri tau walaupun kat rumah mak abah dulu sampai sekarang memang kucing tu wajib ada. Malahan adik beradik saya semua hantu kucing. Kadang-kadang sampai takleh beza mana orang mana kucing.

Saya pulak jenis suka main jer kucing tu, tapi malas nak uruskan makan minum dan basuh ehem-ehem mereka tu kan. Until one day Brian dan Becham dilahirkan di hadapan rumah saya, dan pintu hati saya terbuka luas untuk membela mereka.hihi...

Bermula la era saya membela kucing sendiri. So pergila saya ke pet shop mencari cage, tempat makan, tempat membuang, pasir dan carrier supaya senang saya bawa mereka balik kampung nanti. Even Ian dan Ecem (nama timangan bagi Brian dan Beckham) kedua-duanya jantan, tapi carrier diorang warna pink hokay (takde dalam gambar).

Orang yang meneman saya ke Pet Shop ialah Along. Siap bagi saya rm20 lagi buat tambah duit beli cage. Haha. 

So sekarang ni kalau balik rumah benda first yang akan saya buat ialah pergi ke cage Ian dan Ecem. Hehe. Hidup saya lebih bermakna sekarang. Haha.

Ok lah, nanti saya update lagi cerita tentang buah hati saya ni ye. :)


Selasa, Ogos 02, 2016

11 Perkara Yang Anda Perlu Tahu Tentang Shaklee Headquarters Di Pleasanton California

Shaklee bukan sahaja menghasil dan memasarkan produk yang selamat, berkesan dan semulajadi, malah shaklee begitu komited sekali dalam menjaga alam sekitar. Ini dibuktikan sendiri dengan rekaan dan binaan Shaklee Headquarters di Pleasanton California.

Shaklee Headquarters Pleasanton, California


11 PERKARA YANG ANDA PERLU TAHU TENTANG BANGUNAN HQ SHAKLEE DI PLEASANTON, CALIFORNIA


1) Bangunan hq shaklee telah direka oleh arkitek terkenal dunia iaitu Gensler dalam keadaan mesra-manusia dan mesra-alam yang menunjukkan komitmen shaklee untuk menjaga alam sekitar.

2) Tidak kira di mana sahaja anda berada di dalam bangunan (shaklee), anda akan dapat melihat langit, pokok, bukit dan padang. Rekabentuk arkitek yang maju telah berjaya membawa keindahan dunia luar ke dalam bangunan dengan pencahayaan semulajadi, bahan semulajadi dan warna semulajadi.

3) Bahan bangunan yang lestari seperti panel kayu dan pintu yang dituai dari hutan mapan yang disahkan.

4) Hamparan permaidani yang diperbuat daripada bahan kitar semula

5) Kerusi-kerusi yang diperbuat daripada bahan kitar semula.

6) Lanskap tanah yang terdiri daripada himpunan tumbuhan-tumbuhan herba yang dijaga dengan teliti melambangkan bahan-bahan botani yang digunakan di dalam produk kami.

7) Pengesan gerakan yang akan menghidupkan dan mematikan peralatan serta cahaya secara automatik digunakan untuk menjimatkan penggunaan tenaga.

8) Tetingkap dikawal oleh sensor elektronik yang membenarkan 80% cahaya yang masuk ke dalam bangunan dan dalam masa yang sama melindungi ruang dalaman bangunan daripada kepanasan.

9) Kaca jenis rendah-E digunakan di dalam bangunan untuk menggalakkan kecekapan tenaga yang maksimum

10) Pengudaraan bawah lantai digunakan untuk meningkatkan kecekapan tenaga dan meningkatkan kualiti dalaman bangunan.

11) Orientasi tapak yang bijak dan berdekatan dengan pengangkutan awam





Khamis, Julai 14, 2016

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee dan Bagaimana Pembelian Shaklee Secara Online Membantu Saya Berkembang

Sape kata SH tak pernah rasa down dalam buat bisnes shaklee? SH pernah naik tinggi dalam shaklee dan pernah jatuh teruk dalam shaklee. Tapi alhamdulillah dengan izin Allah SH masih mampu setia dengan bisnes ini. Korang rasa kenapa agaknya SH masih teguh bersama shaklee?

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

1) Mendapat harga ahli

Kelebihan utama menjadi ahli shaklee sudah tentulah dapat membeli dengan harga ahli. Perbezaan di antara harga ahli dan harga jualan adalah lebih kurang 20-30% mengikut jenis produk.

2) Mendapat wang tambahan setiap bulan

Samada korang membeli vitamin untuk makan sendiri atau untuk berbisnes, jika melebihi syarat minimum pembelian, korang pasti akan mendapat bonus serendah 5% hinggalah maksimum 20%.

3) Support Group

Bila menyertai shaklee, terdapat kelas nutrisi yang dijalankan oleh shaklee dan juga upline korang. Ada kelas yang dilakukan melalui offline, ada juga yang dilaksanakan secara online. Terpulang pada kelapangan dan kemampuan korang nak ikuti yang mana. Bagi yang minat untuk berniaga, kelas dan group support perniagaan juga disediakan.

4) Mempunyai Pakar Nutrisi

Bagi ahli shaklee yang mempunyai sebarang persoalan tentang pemakanan vitamin atau masalah kesihatan, selain daripada upline yang berpengalaman, shaklee juga mempunyai pakar nutrisi yang boleh dihubungi oleh semua ahli shaklee.

5) Platform Memulakan Bisnes

Kalau korang berniat nak memulakan bisnes, tapi ada kekangan dari segi masa dan juga kewangan, saya boleh katakan shaklee boleh jadi platform pertama untuk korang memulakan bisnes. Tapi untuk grow dalam shaklee, seperti jugak bisnes lain perlu usaha yang gigih dan pengorbanan serta komitmen.

6) Bisnes Online Yang Mudah?

Memang shaklee bisnes yang mudah, tapi tak bererti ia boleh dimudahkan. Mudah kerana ia boleh dilakukan secara online dan dari mana2 sahaja. Korang tak perlu bukak kedai dan tutup kedai secara fizikal. Malahan tak perlu membayar sewa kedai. Tapi korang kena pastikanlah kedai di atas talian atau online korang sentiasa dibuka yer.

7) Mentor Berpengalaman

Korang mesti pernah dengar kepentingan mentor dalam berbisnes kan? Dalam shaklee korang tak perlu risau tu, kerana upline kita dari pelbagai level sanggup menjadi mentor kita dengan syarat kite sanggup belajar dan duplicate ape yang telah mereka lakukan untuk berjaya. Tak guna mentor turun dari langit pun, kalau kita tak buat ape yang diajar oleh mentor kite.

8) Produk Yang Selamat Dan Diyakini

Ha, satu lagi keistimewaan shaklee berbanding company lain adalah sebuah company yang cukup lama dan stabil malah setiap produknya mempunyai kajian klinikal, jurnal perubatan dan juga menjalani pemeriksaan kualiti yang ketat. Kalau korang nak tau vitamin pertama dikeluarkan adalah dari company shaklee iaitu vitalea yang dah berumur 100 tahun lebih pun. Hebat kan?

PEMBELIAN CARA ONLINE MEMBANTU PERKEMBANGAN BISNES

Salah satu daripada sebab bisnes shaklee mudah berkembang adalah melalui sistem pembelian yang diperkenalkan secara online melalui laman web shaklee2u.com.my. Now SH nak cerita pengalaman SH sendiri macam mana Pembelian Cara Online membantu perkembangan bisnes SH.

1) Bisnes On-The-Go

Bila ada website shaklee2u.com
my memang mudah sangat SH nak beli barang. Sebab web tersebut boleh diakses melalui smartfon aje. Kalau SH dalam kereta ke (bukan pemandu), atau kat kampung, SH boleh jer order barang untuk customer. Alang2 pun kita mmg 24 jam dengan hp yer tak? So takde alasan untuk order barang walau di mana SH berada.

2) Akses Pembelian Yang Mudah

Akses kepada web ni boleh dibuat melalui PC, laptop ataupun smartfon. Ikutla selesa korang kan. Cara mudah jer, just log in id korang dan boleh shopping. Korang memang suka shopping online kan?

3) Tidak Perlu ke Pos Ofis

Ha, kalau kita dah order melalui shaklee2u ni, shaklee akan terus pos kepada customer kita atau kepada kita. So tak perlu la korang nak pack dan pergi ke pejabat pos. Yelah ada yang kata pejabat pos jauh la, susah nak parking la, tak pandai drive la, takde orang nak jaga anakla, so belilah guna shaklee2u. Smbil susukan anak pun korang boleh pos barang customer korang melalui pembelian di shaklee2u. Mudah kan?

4) Penghantaran Selamat

Penghantaran yang selamat sebab di pos oleh syarikat sendiri. Kalau kita sendiri yang pos kadang2 mcm2 masalah yang timbul. Barang kena bukak dekat pejabat pos la hilang la. Tapi dengan beli melalui shaklee2u, pihak syarikat yang kena fikirkan benda-benda tu.

5) Jaminan

Untuk pengetahuan korang jugak, bila kita membeli melalui shaklee2u ni, kita ada jaminan untuk pulangkan semula vitamin yang rosak. Sebab ape? Sebab vitamin tu dari branch shaklee. Jika barang sampai, cepat2 check condition barang. Jangan peram lama2. Kalau ada masalah, segera berhubung dengan pihak shaklee.

6) Flat Rate & Free Postage

Kos penghantaran adalah flat rate iaitu rm 10.60 (semenanjung). So kalau korang beli banyak mana pun , korang tak perlu la bayar lebih. Dan kalau korang beli barang dengan harga rm800 ke atas, pos adalah PERCUMA. Pos juga PERCUMA dengan pembelian sebotol Vivix.

7) Tempoh Penghantaran Yang Munasabah

Jika diikutkan terma dan syarat shaklee tempoh barang sampai adalah antara 3 - 7 hari bekerja. Tapi pengalaman SH sendiri, kalau SH order pagi, esoknya barang dah sampai. Kalau order petang atau malam, yup malam pun bole order, lusanya akan sampai. Setakat ni memang cepat pengalaman SH la.

8) Merentasi Kawasan COD

Jika pembelian melalui shaklee2u ni, coverage penghantaran kita adalah lebih besar iaitu seluruh semenanjung, dan sabah sarawak juga berbanding COD yang tertumpu kepada kawasan berdekatan kita sahaja.

9) Lebih Selamat

Dalam dunia sekarang ni sebagai peniaga kite kena jaga keselamatan kita juga. Melalui pos, kita dapat mengelakkan sebarang jenayah yang mungkin boleh berlaku semasa cod. Namun, jika ada customer yang insist nak cod, takde masalah tapi SH akan pastikan cod di tempat terbuka.

BAGAIMANA NAK JADI AHLI SHAKLEE?

SH harap penerangan SH cukup jelas kat korang yang nak tau tentang kelebihan jadi ahli shaklee dan macam mana pembelian secara online boleh bantu kembangkan bisnes shaklee ini.

Apa pun kalau korang ada tak clear lagi, atau dah clear dan tak sabar-sabar nak register shaklee, boleh contact SH seperti detail di bawah yer :

Syireen Halim (SH)
FB : Syireen Amerlim
No Fon : 0127247497 (preferable whatsapp)

#anakkuwirakushaklee