Jumaat, Januari 17, 2014

GLA Complex Shaklee : Mengapa Wajib Pilih ?

Gamma - linolenik (GLA) adalah omega- 6 asid lemak yang ditemui kebanyakannya pada minyak berasaskan tumbuhan seperti borrage seed oil, evening primrose oil , dan black current seed. Omega-6 merupakan asid lemak yang penting untuk kesihatan manusia, malangnya badan tidak boleh menghasilkan nya sendiri. Kita perlu mendapatkan asid lemak Omega-6 melalui makanan.

Bersama-sama dengan omega -3 asid lemak, omega-6 asid lemak memainkan peranan penting dalam fungsi otak, serta pertumbuhan dan perkembangan yang normal . Juga dikenali sebagai asid lemak politaktepu (PUFA), GLA dapat membantu merangsang kulit dan pertumbuhan rambut, mengekalkan kesihatan tulang, mengawal metabolisme , dan mengekalkan sistem pembiakan / kesuburan.

Shaklee GLA Complex adalah satu formula unik yang membantu dalam mengawal aliran darah dan mudah untuk diserap. Secara khususnya, GLA Shaklee Complex dirumuskan dengan bahan-bahan berikut :

·         GLA (asid gamma linolenik) yang membantu badan kita membentuk prostaglandin -. Bahan-bahan seperti hormon yang membantu mengawal kebanyakan proses di dalam badan, seperti pengaliran darah yang sihat dan melindungi dinding arteri

·         Minyak Borage, yang mengandungi kepekatan semula jadi GLA ​​yang sangat tinggi dalam bentuk yang mudah diserap

·         Minyak biji bunga matahari (Sunflower Seed Oil), yang merupakan sumber omega-6 asid lemak
  
·         Vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan membantu untuk mengekalkan sel.Beberapa penyelidikan klinikal awal menunjukkan bahawa GLA mungkin bermanfaat untuk yang menghadapi keadaan-keadan seperti berikut :

1.       Diabetic neuropathy
                  2.       Rheumatoid arthritis
3.       Allergies
                  4.       Attention deficit/hyperactivity disorder (ADHD)
                  5.       Breast cancer
                  6.       Eczema
                  7.       High blood pressure (Hypertension)
                  8.       Menopausal symptoms
                  9.       Mastalgia
                 10.     Osteoporosis
                 11.     Premenstrual syndrome (PMS)


Dalam bahasa mudahnya, bolehla disimpulkan kebaikan GLA Complex adalah seperti berikut:

1. Melancarkan perjalanan darah bagi membantu dalam masalah ketidaksuburan pada lelaki dan wanita. Ia menguatkan otot organ lelaki dan membaikpulih fungsi uterus.
2. Asid lemak menjaga kecantikan kuku, rambut dan kulit kepala.
3. Mengurangkan ketidakselesaan semasa pra-haid (PMS).
4. Mengatasi masalah haid tidak teratur
5. Mengawal penyakit-kewanitaan kewanitaan seperti endometriosis dan ketulan pada payudara.
6. Mengelakkan kerosakan saraf yang disebabkan oleh diabetes.
7. Mengurangkan simptom ekzema
8. Membantu pesakit Alzheimer
9. Mengawal tekanan darah tinggi

Langkah berjaga-jaga Dalam Pengambilan GLA

1. Wanita mengandung tidak seharusnya mengambil borage seed oil (yang terdapat dalam GLA shaklee), dan mungkin lain-lain sumber GLA, kerana ia boleh membahayakan janin dan mencetuskan kelahiran awal. Jadi, berhenti mengambil GLA sebaik sahaja mendapati diri anda mengandung.

2. Elakkan dos GLA lebih daripada 3,000 mg setiap hari. Dos pengambilan yang tinggi boleh meningkatkan keradangan dalam badan.

3. Sehingga lebih banyak penyelidikan dilakukan, profesional penjagaan kesihatan mengesyorkan buat masa ini untuk tidak mengambil omega-6 asid lemak, termasuk GLA, jika anda mempunyai risiko untuk atau sudah mempunyai kanser prostat.

Bagi sesiapa yang mempunyai sebarang pertanyaan berhubung dengan GLA Shaklee Compleks, bolehla menghubungi saya di salah satu medium berikut :


No Telefon : 0127247497 (SMS/Whatsapp/Wechat)
Nama : Hasyireen Abdul Halim 
ID Shaklee : 988088

Dapatkan Set Shaklee Pilihan Anda Dengan Harga Yang Berpatutan Serta Konsultasi Percuma Daripada Saya Dengan Segera.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.  Tidak digalakkan bagi perempuan mengandung

0 comments:

Catat Ulasan