Khamis, April 24, 2014

Cara Makan Set Kesuburan Shaklee Untuk Membantu Cepat Hamil

Assalamualaikum & Hai Semua....


Kita masih lagi dalam mood entri berkaitan dengan Set Kesuburan Shaklee ya...Bukan apa, isu tentang kesuburan ni terlalu banyak untuk dikupas...tak cukup dengan hanya 2,3 entri sahaja...;)

Ok lah, jika sebelum ini saya dah berkongsi tentang produk vitamin yang terkandung dalam Set kesuburan shaklee, fungsi setiap vitamin set kesuburan shaklee dan juga beberapa jenis set kesuburan shaklee yang ditawarkan. (Boleh rujuk entri berikut : Set Kesuburan Shaklee ~ Fungsi Setiap Vitamin Set Kesuburan Shaklee ). 

Jadi, pada entri kali ini saya nak ulas tentang cara makan set kesuburan shaklee la pulak...


Set Kesuburan Shaklee (Set Asas) 
Recap (saya ada terangkan dalam entri sebelum ni. rujuk Set Kesuburan Shaklee ~ Fungsi Setiap Vitamin Set Kesuburan Shaklee


Untuk Isteri:


B Complex (mengandungi asid folic)


GLA Complex

CoqHealth*


Untuk Suami:


Zinc Complex

Vita E Complex

CoqHealth*


*CoQHealth teramat dicadangkan sekiranya mempunyai bajet lebih. CoQHealth juga baik untuk jantung.


Ok, now saya nak share tentang jenis-jenis masalah pengguna yang perlu mengambil set kesuburan shaklee dan cadangan set kesuburan:


1) Wanita atau isteri yang mengalami masalah haid yang tidak teratur ataupun hormon yang tidak stabil

- Bagi kategori ini, saya mencadangkan selain B Complex dan GLA, ditambah juga alfalfa bagi mengatasi masalah hormon yang tidak stabil dan haid yg tidak tetap. Alfalfa juga berfungsi seperti kacip fatimah yang mampu mengetatkan vagina wanita dan dapat membantu memulihkan keputihan. Coqhealth pula teramat digalakkan kerana boleh membantu meningkatkan kualiti ovum / telur wanita. 

2) Isteri pernah hamil, tapi mengalami keguguran

- Dalam kes ini, saya mencadangkan ditambah ESP kepada set Asas Kesuburan (GLA + B Complex) bagi membantu menguatkan dinding rahim. Ini adalah kerana protein yang ada di dalam ESP dapat membantu pembinaan sel baru seterusnya memulihkan keadaan kesihatan isteri yang pernah mengalami keguguran. CoQHealth juga dicadangkan sekiranya pasangan mempunyai bajet mencukupi.


3) Suami mempunyai masalah sperma kurang berkualiti, ataupun mempunyai kurang ransangan seksual

- Dalam kes ini, dicadangkan kepada para suami untuk mengambil Vit E yang dapat meningkatkan mobiliti sperma dan kemahuan seks serta mengambil Zinc Complex yang meningkatkan kuantiti & kualiti sperma. CoQHealth juga dapat membantu tubuh menghasilkan sperma yang lebih berkualiti.

3) Telah melakukan pemeriksaan dan didapati tiada masalah di pihak isteri mahupun suami, malahan pasangan mungkin pernah memiliki cahayamata sebelum ini.

- Dalam kes ini, memadai bagi isteri dengan mengambil GLA dan B Complex, tetapi untuk kesan yang lebih cepat, pengambilan CoQHealth teramatlah digalakkan. Suami juga digalakkan untuk mengambil Set Kesuburan Asas bagi Suami bagi meningkatkan lagi kebarangkalian untuk isteri hamil.(boleh rujuk entri ini untuk fungsi setiap vitamin : Set Kesuburan Shaklee ~ Fungsi Setiap Vitamin Set Kesuburan Shaklee)Cara makan Set Kesuburan Shaklee

Suami

Zinc Complex - Di ambil sebiji sehari sebelum makan atau semasa perut kosong

Vitamin E - Di ambil 2 hari sekali (sebiji sekali makan). 

CoQHealth - Sebiji setiap hari, selepas sarapan atau makan tengahari. Boleh juga diambil sebelum tidur. 

Isteri

B-Complex - sebiji atau 2 biji sehari selepas sarapan pagi atau selepas makan tengahari.

GLA 

- Cara pemakanan GLA untuk set kesuburan shaklee agak istimewa sedikit. 

Untuk itu, seorang wanita harus mengetahui WAKTU SUBURnya terlebih dahulu. Gambar di bawah menunjukkan kiraan waktu subur bagi kitaran 28 hari:Nota Penting ! Pastikan anda tidak hamil semasa mengambil GLA. Lakukan ujian kehamilan terlebih dahulu. Jika anda didapati telah hamil, sila HENTIKAN pengambilan GLA SERTA MERTA !


Cara Pengambilan GLA untuk Set Kesuburan Shaklee


Cara pengambilan GLA ada 2 peringkat :


1) Bagi Isteri Yang Haid Nya Tidak Teratur

1 biji selepas sarapan dan 1 biji selepas makan malam. Bagi wanita yang haid tidak teratur, digalakkan mengambil GLA Complex setiap hari sehingga haid mulai tetap. Peringkat ini mungkin memakan masa, dan kesabaran anda amat diperlukan. 

Masa yang diperlukan untuk kitaran haid menjadi tetap adalah berbeza bagi setiap orang. Mungkin ada yang cepat dan ada yang lambat, jadi teruskan makan dan jangan cepat mengalah atau berputus asa.

Sebelum mengambil GLA complex, sila lakukan ujian kehamilan dulu. Jika anda didapati telah hamil, sila HENTIKAN pengambilan GLA SERTA MERTA !

Digalakkan juga diambil bersama alfalfa complex shaklee.

2) Apabila Haid Sudah Teratur

Setelah haid mula teratur, pengambilan GLA diteruskan lagi TETAPI hanya ambil pada hari pertama anda didatangi haid sehingga waktu subur sahaja.

Untuk hari berikutnya, anda perlu hentikan dahulu pengambilan GLA sehinggalah hari pertama period yang berikutnya. Begitulah seterusnya.

Jika anda didapati telah hamil, sila HENTIKAN pengambilan GLA SERTA MERTA !Nota : Pengguna boleh memilih untuk memilih set yang bersesuaian dengan diri masing-masing. Adalah teramat digalakkan untuk berbincang dengan SID masing-masing sebelum melakukan pembelian.


Anda juga mungkin berminat untuk mengetahui tentang tajuk-tajuk berkaitan kesuburan seperti di bawah :4) PUNCA Sukar Hamil
5) TIPS Menjemput Kehamilan
6) Cara Mengira Waktu Subur


Nantikan Entri Seterusnya Dari Saya..Tungguuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dapatkan Maklumat Lanjut Di Sini : Nama : Hasyireen binti Abdul Halim (Pengedar Shaklee Melaka)
ID : 988088


FB : https://www.facebook.com/syireenfb


FB Page : https://www.facebook.com/vitasihatcantik


No telefon : 0127247497 (boleh call, sms, whatsapp, we chat)
Email : hasyireenhalim@gmail.com


COD : Melaka, MersingSila tinggalkan komen di bawah entri untuk sebarang pertanyaan. Terima Kasih kerana meninggalkan komen anda :)Thanks dan Ceria2 selalu....

0 comments:

Catat Ulasan