Selasa, April 22, 2014

Set Kesuburan Shaklee ~ Fungsi Setiap Vitamin Set Kesuburan Shaklee

Assalamualaikum....


Hai jumpa lagi dalam entri mengenai set kesuburan shaklee. Pada entri kali ini, saya nak share tentang mengapa mesti makan set kesuburan shaklee? Bagaimana set kesuburan shaklee dapat membantu anda? Dan sejauh manakah set kesuburan shaklee mampu memberi efek yang positif pada yang mengamalkannya dengan konsisten.

Mengapa Mesti Pilih Set Kesuburan Shaklee?


BAGI LELAKI

Set kesuburan shaklee akan :

~ Meningkatkan nafsu seks dan membantu meningkatkan kebolehan seksual lelaki.
~ Meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma.
~ Memanjangkan tempoh hayat sesuatu sperma.
~ Menghalang sperma dari rosak dan meningkatkan kemampuan pergerakan sperma.
~ Menambahkan hormon lelaki iaitu hormon testosterone.


BAGI WANITA

Set kesuburan shaklee akan :

~ Menstabilkan hormon wanita, kerana kestabilan hormon wanita amat penting untuk membolehkan seseorang wanita itu 'lekat'.
~ Meningkatkan keinginan seksual wanita.
~ Menambahbaik kualiti ovum atau "telur" wanita.
~ Menambahkan hormon kewanitaan iaitu hormon estrogen.

Ok, itu secara umumnya...sekarang jom kita tengok pula bagaimana Set Kesuburan Shaklee membantu meningkatkan kesuburan dan seterusnya dapat membantu kehamilan.

Set Kesuburan Shaklee mengandungi multivitamin yang lengkap yang dibuat berasaskan bahan semulajadi yang dijamin selamat dan halal. Menurut pakar, pengambilan multivitamin dapat meningkatkan tahap kesuburan.

Dr. Hamid Arshad, seorang Pakar Oncology Malaysia turut bersetuju dengan kajian ini melalui laman sosial Facebook miliknya.


Now, mari kita lihat satu persatu bagaimana vitamin-vitamin dalam set kesuburan ini berfungsi. Jom....


Set Kesuburan Untuk Lelaki

  CoQHealth Plus
CoQHealth Plus Shaklee adalah vitamin yang mengandungi Coenzyme Q10 (CoQ10). CoQ10 ni mengandungi Vitamin E dan juga ekstrak Teh Hijau yang sangat bermanfaat untuk kesihatan kita. Kajian telah menunjukkan bahawa CoQHealth Plus ini dapat meningkatkan tahap kesuburan lelaki seterusnya meningkatkan kemungkinan isteri untuk hamil.


Vitamin E
Vitamin E dapat membantu meningkatkan kualiti sperma dan menambahkan kuantiti sperma lelaki. Ia juga dapat meningkatkan ransangan seks kepada suami. Lelaki tidak boleh mengambil Vitamin E setiap hari. Sebaiknya diambil 2 hari sekali atau 3 kali seminggu.


Zinc Complex
Zinc Complex mampu meningkatkan kualiti sperma dan menambahkan kepekatan dan kekuatan sperma. Ini dapat memastikan mobiliti sperma dan kelansungan hidup sperma yang tinggi. Selain itu, ia meransang pembentukan hormon lelaki iaitu hormon testosteron.

                            
Vitamin C

Merupakan anti oksidan yang berupaya menghapuskan radikal bebas di dalam badan. Ia juga bertindak menghalang sperma dari bergumpal. Vitamin C akan menjadikan salur darah lembut dan mengembang seterusnya berupaya untuk mengalirkan lebih banyak darah. Ini dapat membantu lelaki yang mengalami masalah mati pucuk.


Set Kesuburan Untuk Wanita

GLA Complex
GLA berfungsi untuk menyeimbangkan hormon wanita yang diketahui berkait rapat dengan kitaran haid dan kesuburan wanita. Ia juga membantu para wanita dalam menghasilkan cecair kesuburan yang memberi ruang untuk sperma terus hidup lebih lama bagi proses persenyawaan iaitu sehingga ke lima hari. GLA juga boleh mengurangkan period pain atau senggugut dan juga mengecutkan cyst.

CoQHealth Plus
CoQHealth mengandungi koenzim CoQ10 yang dapat melancarkan proses pembebasan telur dari ovari. Ia juga dapat membantu wanita menghasilkan telur atau ovum yang matang dan berkualiti bagi memastikan proses persenyawaan menjadi lebih berjaya dan menghasilkan kehamilan.

Vita Lea
Vita Lea adalah multivitamin shaklee yang dapat membekalkan pelbagai vitamin di dalam badan seterusnya melengkapkan keperluan nutrisi badan yang tidak dapat kita perolehi daripada makanan harian kita. Keseimbangan nutrisi dalam badan akan menyebabkan sistem badan akan berfungsi dengan baik dan cekap yang juga memberi kesan dalam  meningkatkan kesuburan.

B Complex
Secara dasarnya, B Complex sangat elok diambil oleh kedua-dua suami dan isteri kerana di samping menjana tenaga, ia juga mengandungi vitamin anti stress yang dapat mengurangkan stress pasangan suami isteri yang mungkin mengganggu hubungan intim pasangan. bagi wanita pula, kandungan asid folik yang terdapat di dalam B Complex amat penting untuk mengelakkan risiko pembentukan tulang belakang bayi yang tidak sempurna.

Alfalfa
Alfalfa adalah sangat istimewa untuk wanita kerana merupakan "kacip fatimah" moden yang mampu memberi kesan kepada organ reproduktif wanita. Alfalfa juga boleh merawat penyakit-penyakit wanita seperti keputihan, kegatalan pada vagina dan sebagainya.Berikut adalah antara Set Kesuburan Shaklee Yang Dicadangkan :


Set Kesuburan Shaklee (A)
Set Kesuburan Shaklee (B)

 Set Kesuburan Shaklee (C)Set Kesuburan Shaklee (D)

Set Kesuburan Shaklee (E)

Nota : Pengguna boleh memilih untuk memilih set yang bersesuaian dengan diri masing-masing. Adalah teramat digalakkan untuk berbincang dengan SID masing-masing sebelum melakukan pembelian.

Anda juga mungkin berminat untuk mengetahui tentang tajuk-tajuk berkaitan kesuburan seperti di bawah :


2) Bagaimana Set Kesuburan Shaklee Berfungsi
3) Berapa harga Set Kesuburan Shaklee
4) Cara Makan Set Kesuburan Shaklee
5) PUNCA Sukar Hamil
6) TIPS Menjemput Kehamilan


Nantikan Entri Seterusnya Dari Saya..Tungguuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dapatkan Maklumat Lanjut Di Sini : Nama : Hasyireen binti Abdul Halim (Pengedar Shaklee Melaka)
ID : 988088

FB : https://www.facebook.com/syireenfb

FB Page : https://www.facebook.com/vitasihatcantik

No telefon : 0127247497 (boleh call, sms, whatsapp, we chat)
Email : hasyireenhalim@gmail.com

COD : Melaka, MersingSila tinggalkan komen di bawah entri untuk sebarang pertanyaan. Terima Kasih kerana meninggalkan komen anda :)Thanks dan Ceria2 selalu....

0 comments:

Catat Ulasan