Jumaat, Mei 09, 2014

Set Kecantikan Shaklee Berkesankah?

Assalamualaikum & Hai Semua...


Hari ini set kecantikan shaklee bukanlah perkara asing di kalangan wanita-wanita gorgeous di luar sana. Tidak kiralah samada wanita berkerjaya, atau suri rumah, semuanya ingin menjaga penampilan dan nampak cantik di hadapan suami, client atau rakan-rakan sendiri. Bukanlah pujian semata yang didambakan, malah kecantikan itu lebih kepada untuk meningkatkan keyakinan diri. Apatahlagi kita juga disuruh untuk menjaga tubuh badan dan wajah anugerah Ilahi, insyaAllah....Sebab itu set kecantikan shaklee sentiasa menjadi tarikan wanita.



Persoalannya berapa ramai yang memakai set kecantikan shaklee? Dan berapa ramai pula yang telah merasai kesannya? Ataupun sebenarnya set kecantikan shaklee tidak berkesan pun? Ok kalau nak tau set kecantikan shaklee ni berkesan atau tidak, teruskan membaca ya...

Actually Set Kecantikan Shaklee ni terbahagi kepada 2 iaitu set kecantikan shaklee dalaman (vitamin) dan juga luaran (skin care). So, pada entri kali ini, saya nak cerita tentang set kecantikan shaklee dalaman dulu. Pasal skin care, insyaAllah later ya..Yelah orang kata kecantikan dalaman tu akan terpancar keluar kan...inner outer katanya...hehe

Ok, bila bercakap tentang kecantikan dalaman, ia sudah tentu bersangkut paut dengan pemakanan kita atau lebih tepat lagi vitamin yang kita ambil. Ok, bagi set kecantikan shaklee dalaman pulak terbahagi kepada beberapa set iaitu :

1) Set Asas (Basic) - ESP, Vitamin C, Vitamin E/GLA, B-compleks. Set yang saya kira mampu dimiliki oleh semua orang. Ini adalah kerana setiap satu produk daripada set ini boleh digunakan 3-4 bulan kecuali ESP dan GLA hanya penggunaan sebulan - 2 bulan.
2) Set Ekslusif - Set Asas + Coqhealth (tak perlu ambil vitamin E dari set asas lagi) + GLA + Carotomax (optional)
3) Set Premium - Set Ekslusif + Collagen 
4) Set Elite - Set Premiun + Vivix

Actually set ini direka secara general sahaja supaya memudahkan customer untuk membuat pilihan, tetapi setiap orang mungkin perlukan vitamin yang berbeza-beza mengikut kehendak dan bajet masing2. Yang itu boleh consult pengedar masing2 atau sesiapa yang beli dengan saya, kita boleh discuss nanti, ok? :-)

Ok, jom kita go through each produk dalam setiap set kecantikan shaklee dalaman ini ya.




Set Kecantikan Shaklee (Set Asas)

Set Kecantikan Shaklee -Asas terdiri daripada ESP, Vitamin E (sesetengah orang tak sesuai dengan Vita E, kena tukar dengan GLA),Vitamin C dan B Compleks.


Set Kecantikan Shaklee (Set Ekslusif)

Set Kecantikan Shaklee -Ekslusif terdiri daripada Set Asas (tanpa Vit E) + GLA + CoqHealth + Carotomax (optional). Selain untuk kecantikan Carotomax juga boleh mengurangkan rabun. Dalam set ini terdapat tambahan GLA dan juga CoqHealth. Oleh kerana terdapat kandungan Vita E dalam Coqhealth dan GLA, jadi kita tidak ambil vita E lagi untuk set ini. 

Set Kecantikan Shaklee (Set Premium)

Set Kecantikan Shaklee - Premium :  terdiri daripada Set Kecantikan Shaklee Ekslusif + Collagen. Daripada segi bajet, memang diakui set kecantikan shaklee premium agak mahal berbanding dengan dua set di atas. Ini adalah kerana lebih banyak set yang perlu diambil. Tetapi tentulah produk yang premium menghasilkan kesan yang premium juga kan? Kehadiran kolagen shaklee dalam set ini mampu mengekalkan kecantikan dan awet muda si pemakai di samping menghilangkan JERAGAT yang memang sangat ditakuti oleh wanita-wanita di umur pertengahan. 

Set Kecantikan Shaklee (Set Elite)

Set Kecantikan Shaklee - Elite terdiri daripada Set Kecantikan Shaklee Premiun + Vivix. Daripada segi bajet, memang diakui set kecantikan shaklee elite agak mahal berbanding dengan set-set lain. Ini adalah kerana lebih banyak set yang perlu diambil. Tetapi tentulah produk yang terbaik menghasilkan kesan yang terbaik juga kan? Apatahlagi dengan kehadiran produk premium shaklee iaitu ViVix yang diketahui mampu memperbaiki kesihatan penyakit kencing manis, minor stroke dan kanser. Ini bermakna selain memelihara kecantikan, set kecantikan shaklee juga memulihara kesihatan si pemakainya. Best kan?

Tetapi untuk entri kali ini, saya hanya akan bercerita tentang set kecantikan shaklee asas sahaja, manakala set kecantikan shaklee ekslusif, premium dan elit akan saya ceritakan pada entri berikutnya, insyaAllah.


Vitamin-vitamin yang terdapat dalam Set Kecantikan Shaklee Asas ialah:


1) ESP - merupakan soya bukan-GMO (genetically modified organism). Lengkap dengan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan. ESP membantu menghasilkan sel yang sihat, menggantikan sel kulit mati dan juga memperbaiki kembali struktur kulit. ESP juga boleh membuatkan kulit kita nampak gebu dan putih. Selain itu ESP dapat membekalkan tenaga berpanjangan sepanjang hari. Sesuai diambil untuk mereka yang berdiet atau berpuasa. ESP juga dapat membantu penyerapan vitamin oleh badan dengan lebih cepat. Banyak kan function ESP ni??? Sure anda jatuh cinta dengan ESP selepas sekali menggunakannya. 



ESP Shaklee


2) Vitamin C - merupakan anti oksidan yang kuat. Mampu melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya. Vitamin C juga meransang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Dengan ini, kulit akan bertambah kenyal, tegang dan halus. Di samping itu vitamin C juga berfungsi untuk mencerahkan kulit. Ambillah vitamin c ini setiap hari, anda pasti akan bertambah cerah malah ia juga akan melambatkan penuaan dan menghalang pigmentasi kulit yang mengakibatkan jeragat. Putih dapat, jeragat pun hilang. wow!!!

Vitamin C Shaklee

3) Vitamin E / GLA (sekiranya pengguna tidak sesuai dengan Vitamin E)

Vitamin E - mampu menjaga kesegaran dan keremajaan kulit anda. Vitamin E juga boleh membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, jerawat dan bintik penuaan. Selain itu, ia melindungi kulit dari sinar ultra-ungu dan menjaga kelembapan kulit. Di samping dapat memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha, vitamin E boleh membaiki parut di muka dan badan.

Walaupun begitu, dek kerana Vitamin E mengawal kelembapan kulit, ia kadang-kadang tidak sesuai untuk kulit muka yang terlalu berminyak. Dalam keadaan ini, vitamin E tadi digantikan dengan GLA. GLA masih mempunyai fungsi vitamin E, tetapi kandungan vitaminnya tidak terlalu banyak atau significant.

Vitamin E Shaklee


GLA - GLA shaklee atau nama penuhnya Gamma-linolenic acid terdiri daripada Vitamin E dan minyak matahari. GLA bertindak dalam menstabilkan hormon wanita dan mengawal pengaliran darah dan kitaran haid. Selain membantu mereka yang berniat ingin mengandung, kehadiran GLA mampu menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri dan dapat memperlahankan proses penuaan. Anda akan dapat rasakan yang muka anda glow2 dan pinkish gitu setelah menggunakan GLA. Di samping untuk wajah, ia juga boleh menguatkan rambut dan kuku serta mengawal kencing manis dan darah tinggi. Best kan function GLA? :-)

GLA Shaklee


4) B Compleks - kandungan anti stress dalam b complex mampu mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan pada si pemakai. Ia juga dapat melembapkan kulit, mencegah pigmentasi dan melambatkan tanda penuaan di samping boleh mengubati jerawat. Ha, nak cantik mana boleh stress2 kan??? Di samping hilangkan stress dan buat muka nampak muda dan segar, B complex juga mampu memberikan tenaga untuk anda bekerja sepanjang hari. Ceria dan cantik gitu :-)

B-Complex Shaklee


Ok, persoalannya Set Kecantikan Shaklee ini BERKESANKAH??? Mungkin testimoni ini boleh memberikan anda jawapan yang anda cari. Selamat Mencuba !


Testimoni Pengguna Set Kecantikan Shaklee


“Salam semua icon smile Kenali Kombinasi Vitamin Untuk Kulit Cantik Dan Gebusaya nak share feedback saya lepas hampir sebulan guna Shaklee vit b complex, vit c dan vit E + omega guard. Mungkin ada yang ckp saya baru 21, so tak perlu makan suplemen tu, ini. Tapi saya sangat concern mengenai kesihatan sebab prevention is better than cure, isn’t? icon smile Kenali Kombinasi Vitamin Untuk Kulit Cantik Dan GebuMuka saya jenis combination dan acne prone skin terutamanya kat area dahi. Masa PMS memang stress sebab acne banyak kat area dahi. icon sad Kenali Kombinasi Vitamin Untuk Kulit Cantik Dan Gebu tumbuh bukan main subur, nak hilang memang lama pastu ada tinggal parut. Area pipi pulak kering dan bila saya apply medium coverage foundation, jadi tak rata dan lepas 2 3 jam muka jadi tak best dah.Alhamdulillah dengan izin Allah, tak sangka nampak kesan dalam masa 2 minggu lepas amalkan Shaklee. PMS bulan ni tak keluar jerawat banyak macam sebelom2 ni, setakat 1-2 tu biasalah kan, yeay! kakak2 pun tegur bila saya lepas pakai foundation, muka nampak glowing dan flawless. icon smile Kenali Kombinasi Vitamin Untuk Kulit Cantik Dan Gebu Padahal pakai medium coverage type foundation je.hihi. Tapi akhir2 ni keluar rumah cuma pakai sunblock dan jarang dah pakai foundation kecuali ada special event je. Less is more :)gambar kiri masa bulan Feb 2012 dan kanan masa Jun 2012.Mungkin tak banyak changes tapi I’m just sharing icon smile Kenali Kombinasi Vitamin Untuk Kulit Cantik Dan Gebu I’m very happy with my skin now and looking forward to try another Shaklee’s supplements.





Jadi, sesiapa yang berminat ingin mendapatkan Set Kecantikan Shaklee serta konsultasi EKSLUSIF  berkaitan SET KECANTIKAN SHAKLEE, boleh hubungi saya melalui salah satu cara di bawah :




 Nama : Hasyireen binti Abdul Halim  (just call me syireen)


(Pengedar Shaklee Melaka & Seluruh Malaysia)


ID : 988088


Contact Me Thru :

FB : https://www.facebook.com/syireenfb


FB Page : https://www.facebook.com/vitasihatcantik


No telefon : 0127247497 (call, sms, whatsapp, we chat)

Email : hasyireenhalim@gmail.com


COD : Melaka & Mersing

POS : Seluruh Malaysia


IMPORTANT !!!!  

Free Consultation Will Be Given To My Customer Only....My Customer is Very Special To Me....That's Why The Exclusive Consultation is Only For My Beloved Customer...


Nantikan Entri Seterusnya Dari Saya....Tungguuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Sila tinggalkan komen di bawah entri untuk sebarang pertanyaan. Terima Kasih kerana meninggalkan komen anda :)



Thanks dan Ceria2 selalu....




Location: Malacca, Melaka, Malaysia

0 comments:

Catat Ulasan