Khamis, Oktober 09, 2014

ZINC Complex Shaklee Suatu KHAZANAH LELAKI

Bagaimana Zinc Complex Shaklee Berbeza?

Tidak ramai di antara kita yang mencari zinc sebagai makanan tambahan. Mungkin ramai yang tidak mengetahui banyak kebaikan zinc untuk tubuh kita. Jadi di sini saya nak kongsikan manfaat pembekal terbaik zinc kepada tubuh anda iaitu Zinc Complex Shaklee. Zinc Complex Shaklee dirumus daripada zinc glukonat semulajadi yang bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa. Ini adalah bagi memastikan Zinc Complex Shaklee yang dihasilkan mudah diserap oleh tubuh badan kita. Suplemen Zinc Complex Shaklee ini juga sesuai diambil dalam jangkamasa yang panjang. Zinc Complex Shaklee turut berkesan dalam mengeluarkan  logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.

Istimewa bukan?Manfaat Utama Zinc Complex Shaklee

Terdapat banyak lagi manfaat zinc complex shaklee ini, termasuklah khasiat yang ehem ehem...malahan zinc complex shaklee juga dikatakan khazanah lelaki. Kenapa? Nak tau, teruskan membaca manfaat-manfaat utama produk zinc complex shaklee ni ya :)

1) Mengaktifkan 200 jenis enzim - zinc complex shaklee berkebolehan menggabung DNA, RNA dan protein, seterusnya meransang regenerasi (pembentukan semula) sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim di dalam tubuh kita untuk memelihara metabolisma gigi dan pertumbuhan para remaja.

2) Membentuk Kolagen - selain collagen shaklee, zinc complex shaklee juga mampu membantu pembentukan protein dan kolagen yang berguna untuk pertumbuhan perkembangan kulit, kuku dan organ.

3) Memperbaiki DIABETES - bagaimana zinc complex shaklee boleh membantu pesakit diabetes? Ia membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes.

4) Bintik Putih di Kuku - bintik putih di kuku adalah tanda defisiensi atau penyusutan zinc dalam badan yang boleh menyebabkan tekanan, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan.

5) Mempertingkatkan Sistem Imun - Membantu pengeluaran kelenjar thymus, Kelenjar ini berfungsi mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-cells yang boleh menentang kanser dan menghalang jangkitan penyakit.

6) Mempercepatkan pemulihan Luka - Zinc juga mampu mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik di kulit. Hancurkan zinc dan tabur ke atas luka untuk mempercepatkan pemulihan luka. Ia malah amat sesuai diambil oleh wanita yang baru sahaja lepas bersalin (di dalam pantang)

7) Memperbaiki Masalah PROSTAT - Zinc complex shaklee juga mampu melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuh benign prostatomegaly dan keadaan  kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan prostatomegaly/pembengkakan prostat dalam kadar 70 %.

8) Kemampuan SEKS Lelaki - Pengambilan zinc untuk jangka panjang pula mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten dan meninggikan kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.

9) Ovulasi Wanita - Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu  penguncupan  uterus dan mengembalikan daya ketahanannya

10) Memperbaiki Radang Kulit - Kajian menunjukkan pengambilan zinc sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat.

11) Mengekalkan Deria Bau - Zinc juga dapat mengekalkan sensitiviti deria bau (dan rasa).


Zinc Complex Shaklee Suatu Khazanah Lelaki

Kehadiran zinc di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda berbanding di dalam organ yang lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Defisiensi atau penyusutan zinc dalam organ seks lelaki pada kadar yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra-matang dan gugur rambut. Oleh yang demikian, zinc amat diperlukan dari remaja hingga ke umur tua. Dalam hal ini, zinc complex shaklee mampu menjadi suplemen terbaik yang membekalkan zinc ke dalam badan tidak kira untuk lelaki mahupun wanita.

Sekiranya anda rasa, anda atau ahli keluarga anda memerlukan Zinc Complex Shaklee, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya seperti di bawah. Bertindak cepat dan rasai perbezaan pada tubuh anda SENDIRI ! Jom hubungi saya segera di :

Nama Penulis : Hasyireen binti Abdul Halim  


(Pengedar Shaklee Melaka & Seluruh Malaysia)


ID : 988088


Contact Me Thru :

FB : https://www.facebook.com/syireenfb


FB Page : https://www.facebook.com/vitasihatcantik


No telefon : 0127247497 (call, sms, whatsapp, we chat)

Email : hasyireenhalim@gmail.com


COD : Melaka & Mersing

POS : Seluruh MalaysiaIMPORTANT !!!!  


Free Consultation Will Be Given To My Customer Only....My Customer is Very Special To Me....That's Why The Exclusive Consultation is Only For My Beloved Customer...Nantikan Entri Seterusnya Dari Saya....Tungguuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sila tinggalkan komen di bawah entri untuk sebarang pertanyaan. Terima Kasih kerana meninggalkan komen anda :)


Thanks dan Ceria2 selalu....0 comments:

Catat Ulasan