Selasa, Disember 09, 2014

Makanan Energy Booster Buatkan 'Superwoman' di Malaysia Bertambah Jelita

Kebanyakan wanita di Malaysia memegang 'title' seorang isteri, ibu dan juga seorang pekerja dalam satu masa. Tuntutan hidup yang semakin meruncing memaksa para wanita untuk bekerja bagi meringankan beban si suami. Gelaran 'Superwoman' layak diberikan kepada ibu yang berkerjaya ini, namun tidak seperti 'Superwoman' hollywood yang mempunyai kuasa luar biasa, 'Superwoman' di Malaysia memerlukan Makanan Energy Booster atau peransag tenaga untuk berdepan dengan kerja di pejabat mahupun di rumah yang pastinya sangat memenatkan.Pada entri kali ini, saya nak berkongsi makanan energy booster yang dapat memberikan tenaga kepada para wanita baik yang berkerjaya mahupun suri rumah sepenuh masa agar dapat membantu mengurangkan kepenatan anda. Namun, uniknya makanan energy booster ini, ia bukan sahaja dapat meningkatkan tenaga, pada masa yang sama ia juga dapat menjadikan para wanita ini bertambah jelita. Nak tahu macam mana? Jom kita layan entri ini =)

PUNCA KURANG TENAGA

Sebelum kita sama-sama menerokai apakah makanan energy booster yang unik itu, mari kita kenal pasti dulu punca kenapa kita mengalami masalah kurang tenaga.

1. Kurang Zat


- Salah satu sebab punca kekurangan tenaga adalah disebabkan oleh kekurangan sel darah merah akibat daripada kekurangan iron atau zat besi dalam badan.
- Sel darah merah amat penting bagi menghantar oksigen ke seluruh badan. Kekurangan sel darah merah akan menyebabkan kurang oksigen yang dihantar ke seluruh badan.

Vitalea dapat membekalkan zat besi di dalam badan. Manakala pengambilan Vitamin C diperlukan untuk meningkatkan penyerapan zat besi di dalam badan.

2. Prestasi Jantung


- Gaya makanan rakyat Malaysia yang tinggi kolesterol boleh menyebabkan masalah jantung. Yelah sape tak terliuq tengok nasi kandaq, roti canai, nasi lemak dan macam-macam lagi..orang kata syurga dunia...namun, makan boleh makan, tapi biarlah berpada...

- Pengambilan makanan yang tinggi kolesterol ini menyebabkan masalah pada jantung. Sekiranya tidak dibantu dengan supplemen yang betul, sistem jantung akan terganggu dan menjadikan badan tidak mempunyai tenaga atau lemah.

3. Stress


- Stress atau tekanan juga menjadikan badan kita rasa lemah dan tak bermaya.

SIMPTOM KURANG TENAGA


Ok, macam mana nak tau yang anda sebenarnya mengalami masalah kekurangan tenaga? Ok, simptom-simptom atau tanda-tanda yang badan anda kekurangan tenaga adalah :

1) stress
2) mudah sakit
3) cepat tua
4) prestasi seks menurun
5) penampilan tak terurus
6) dan lain-lain

PENYAKIT BERKAITAN DENGAN KEKURANGAN TENAGA


Antara penyakit yang berkaitan dengan kekurangan tenaga adalah :

1) Darah rendah
2) Jantung
3) Anemia
4) Insomnia
5) Migrain


MAKANAN ENERGY BOOSTER YANG DICADANGKAN

So, lepas kita tengok punca-punca kekurangan tenaga tadi, di sini saya nak sarankanlah supplemen yang boleh kita ambil untuk membantu masalah-masalah kekurangan tenaga. Apa yang menarik ialah di samping memberikan tenaga atau energy booster, makanan tambahan ini juga boleh menjadikan anda semua bertambah jelita. Antara supplemen yang saya maksudkan ialah :

1) ESP (Energizing Soy Protein)


- Merupakan soya Non GMO (klik sini untuk lebih maklumat tentang Non-GMO)
- ESP merupakan protein soya yang dapat membekalkan tenaga segera
- Mempunyai indeks glisemik rendah - mengelakkan rasa lapar yang cepat

Kebaikan pada kulit : ESP boleh menggebukan serta memutihkan kulit

2) Vita-lea


- Vita-lea merupakan multivitamin
- Mengandungi 30 nutrisi lengkap
- Mengandungi elemen penting seperti Vitamin D dan iron (zat besi)

Kebaikan pada kulit : Muka pengamal vita-lea nampak glowing dan pinkish

3) B-complex


- Merupakan Asid Folik Semulajadi (99% asid folik di pasaran adalah sintetik)
- Berfungsi menukarkan makanan kepada tenaga
- Merupakan vitamin anti stress
- Dapat mencegah anemia

Kebaikan pada kulit : dapat melembapkan kulit, mencegah pigmentasi dan melambatkan tanda penuaan di samping boleh mengubati jerawat

4) Coqhealth


- Coqhealth wajib diambil oleh mereka yang mengambil ubat kolesterol (ubat hospital) kerana mereka yang ambil ubat kolesterol akan mengalami defisit atau penurunan coenzim10. Coqhealth akan membantu untuk bekalkan coenzim dalam badan. Nak tau kepentingan coenzim, boleh rujuk entri ini >>>> 4-langkah-cegah-penyakit-jantung-supaya

- Coqhealth juga berfungsi untuk memberi tenaga kepada otot dan jantung
- Berfungsi meningkatkan tenaga dan stamina
- Coqhealth merupakan vitamin anti migrain, pening dan loya
- Ia juga dapat membantu pengeluaran susu ibu

Kebaikan pada kulit: Coqhealth berfungsi seperti sunblock semulajadi.

Amaran : Bagi mereka yang mengambil ubat darah tinggi - warfarin - tidak dibenarkan mengambil vitamin coqhealth.


SIAPA PATUT AMBIL MAKANAN ENERGY BOOSTER?

Ha, siapa yang perlu ambil makanan energy booster ni? Tentulah anda...wanita, isteri, ibu dan juga seorang pekerja. Kalau anda nak terus dipandang sebagai 'Superwoman' oleh suami dan anak-anak anda, cepat dapatkan makanan energy booster ini dari saya. Anda bukan setakat jadi 'Superwoman' sahaja tau, malah anda pasti dapat menawan hati suami dengan set energy booster ini kerana dalam masa yang sama, vitamin-vitamin ini juga dapat mencantikkan kulit anda. Jom hubungi saya melalui nombor di bawah ni k :)


Contact Me  :

Nama Penulis : Hasyireen binti Abdul Halim

 No telefon : 0127247497


Emel : hasyireenhalim@gmail.com
Pengedar Shaklee Melaka & Seluruh Malaysia


ID : 988088


COD : Melaka 

POS : Seluruh MalaysiaFB : https://www.facebook.com/syireenfb


FB Page : https://www.facebook.com/vitasihatcantikAMARAN !!!!  

FREE Consultation Will Be Given To My Customer ONLY....Dapatkan PENJIMATAN 15-20% dengan MENDAFTAR sebagai Ahli...Anda juga boleh MENAMBAH PENDAPATAN dengan Shaklee sekiranya berminat..Hubungi saya segera.


Ingin jadi ahli, klik >>> cara-join-member-shaklee

 

#Drugfree

 ~ Prevention Is Better Than Cure ~

Location: Malacca, Malacca, Malaysia

0 comments:

Catat Ulasan