Isnin, Januari 19, 2015

Cara Meningkatkan Prestasi Anak Di Sekolah Walaupun Tiada Masa Mengajar Anak Di Rumah

Ramai ibu bapa yang risaukan pencapaian akademik anak yang kurang atau tidak memberansangkan. Sekiranya anda juga begitu, itu adalah perasaan yang normal dan wajar bagi ibu bapa yang ingin melihat anak mereka berjaya dalam akademik. Gunakan hanya 5 minit daripada masa anda untuk membaca entri ini dan ketahui bagaimana cara meningkatkan prestasi anak di sekolah walaupun anda tidak mempunyai masa yang cukup untuk mengajar anak anda di rumah.

tingkatkan prestasi anak di sekolah
Fenomena Kanak-kanak Yang Tidak Dapat Fokus Di Sekolah

Perhatikan Tabiat Makan Anak Anda


Pertama sekali sebagai ibu bapa, kita perlu mengawal tabiat makan anak kita kerana apa yang masuk di dalam badan anak kita akan membentuk sel dan saraf yang mengawal organ badan termasuklah otak mereka. Untuk mendapatkan otak yang cerdas, mereka perlukan makanan yang bagus dan berkualiti.

Namun, apakah yang dimakan oleh anak kita hari ini? Adakah sayur-sayuran, buah-buahan, makanan yang lengkap seperti dalam piramid makanan? ATAU hari-hari anak kita hanya makan aiskrim, coklat, makanan ringan (orang johor panggil jajan) atau makanan segera? Ramai ibu bapa terlepas pandang dalam memberikan makanan yang cukup mineral dan vitamin kepada anak-anak. Kebanyakan ibu bapa terutama yang bekerja tidak sempat menyediakan makanan yang sempurna kepada anak-anak. Mengharapkan anak-anak makan di rumah pengasuh dan kantin sekolah. Tahu kah kita apa yang disediakan di kantin sekolah?

Kesan Kekurangan Nutrisi


Mungkin ada ibu bapa yang mempersoalkan kepentingan vitamin dan mineral kepada anak-anak mereka. "Apa yang penting sangat vitamin dan mineral ni? Asalkan budak tu kenyang, tak kurus kering cukuplah !". Adakah begitu mudah kita mengukur tahap kesihatan anak kita? Apa sebenarnya kesan kekurangan nutrisi kepada anak-anak kita dalam pembentukan kesihatan dan minda mereka?

1) Kekurangan nutrisi akan memberikan kesan negatif kepada perkembangan dan kesihatan keseluruhan kanak-kanak

2) Kekurangan nutrisi juga akan melemahkan sistem ketahanan atau imunisasi badan kanak-kanak

3) Kanak-kanak dengan kekurangan nutrisi juga akan mudah dijangkiti penyakit

4) Kanak-kanak yang mengambil makanan yang tidak cukup nutrisi tidak dapat memberi TUMPUAN YANG SEPENUHNYA semasa di sekolah

5) Kanak-kanak yang kekurangan nutrisi mempunyai perkembangan keseluruhan, pertumbuhan dan kenaikan berat badan yang perlahan.

Tingkatkan Prestasi Anak Anda Dengan Vita-Lea For Children


Bagi ibu bapa yang bekerja, masa merupakan faktor yang sangat kritikal untuk dihabiskan bersama anak-anak. Dengan keadaan keluar pagi dan balik petang, ibu bapa sangat "struggle" untuk menguruskan diri mereka sendiri, kerjaya dan anak-anak. Apabila malam menjelma masing-masing sudah penat untuk melayan anak-anak apatahlagi untuk duduk mengajar mereka. Adalah sangat baik ibu bapa berbincang untuk mengadakan giliran dalam mengajar anak ataupun membuat jadual waktu bagi membantu pengurusan masa mereka agar ada sedikit waktu yang diperuntukkan kepada anak-anak.

Di samping itu, ibu bapa juga perlu memberikan penekanan yang tinggi terhadap pengambilan pemakanan tambahan kepada anak-anak bagi memastikan minda anak-anak berkembang dengan baik seterusnya dapat meningkatkan prestasi pelajaran mereka di sekolah. Antara yang sangat baik diambil oleh anak-anak anda adalah multivitamin, Vita-lea for Children.

Kebaikan Vita-lea For Children Untuk Anak Anda


1. Memberikan 18 vitamin dan mineral yang penting
2. Merupakan Vitamin Power - Mengandungi100% vitamin C, D dan E serta kesemua 8 jenis vitamin B
3. Dimaniskan secara semulajadi dengan xylitol yang tidak menyebabkan kaviti
4. Tiada perisa tiruan, pemanis atau pengawet yang ditambah
5. Tiada Gluten - Mempunyai perisa anggur semulajadi yang sedap


Vita-lea for Children - The Best Multivitamin for Our Kids
Vita-lea for Children - The Best Multivitamin for Our Kids

Kandungan Nutrisi Vita-lea Untuk Kanak-kanak Dan Fungsi 


1) Kalsium & Vitamin D - membantu kesihatan tulang

2) Iodin - membantu pembinaan hormon dan pertumbuhan yang lebih baik

3) Zink - meningkatkan imuniti sistem dan pembaikan luka

4) Vitamin A - untuk membantu penglihatan yang baik

5) Magnesium - membantu kesihatan tulang dan mengekalkan saraf dan fungsi otot yang normal

6) Iron (zat besi) - membantu pembentukan sel darah merah

7) Vitamin C - untuk kulit, gigi dan gusi yang lebih baik

8) Vitamin B's - membantu pembentukan otak, penghasilan tenaga dan meningkatkan konsentrasi dan fokus

Kesan Nutrisi Yang Seimbang Kepada Prestasi Akademik Kanak-kanak


"Kajian daripada British Journal of Nutrition (2008) mendapati, nutrisi yang seimbang akan memberikan kesan positif kepada prestasi akademik kanak-kanak di sekolah."

Jadi, daripada kajian di atas dapatlah kita simpulkan yang nutrisi seimbang dapat meningkatkan prestasi anak-anak kita di sekolah. Vita-lea for children adalah salah satu supplemen yang dapat membekalkan nutrisi seimbang untuk anak anda. Sekiranya anda merupakan ibu bapa yang mementingkan kesihatan dan juga prestasi akademik anak anda, dapatkan Vita-lea for children untuk mereka. Hakikatnya di zaman pencemaran bermaharajalela dan pemakanan yang tidak seimbang, supplemen bukan lagi satu kehendak seperti zaman kita budak-budak dulu, sebaliknya ia sudah menjadi satu keperluan sekarang. Hubungi saya segera untuk dapatkan vita-lea for children pada harga promosi yang tinggal beberapa hari sahaja lagi.Contact Me  :

Nama Penulis : Hasyireen binti Abdul Halim

 No telefon : 0127247497


Emel : hasyireenhalim@gmail.com


COD : Melaka 

POS : Seluruh Malaysia


FB : https://www.facebook.com/syireenfb


FB Page : https://www.facebook.com/vitasihatcantik


Pengedar Shaklee Melaka & Seluruh Malaysia


ID : 988088


AMARAN !!!!  

FREE Consultation Will Be Given To My Customer ONLY....Dapatkan PENJIMATAN 15-20% dengan MENDAFTAR sebagai Ahli...Anda juga boleh MENAMBAH PENDAPATAN dengan Shaklee sekiranya berminat..Hubungi saya segera.


Ingin jadi ahli, klik >>> cara-join-member-shaklee

 

#Drugfree

 ~ Prevention Is Better Than Cure ~

0 comments:

Catat Ulasan