Isnin, Mei 18, 2015

MASTERIA Bukan Sekadar "Game"

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua..

Rasa dah lama saya tak menulis di dalam blog ni, dah bersawang dah. Hehehe. Bersempena dengan comeback saya pada kali ni (cewwah), saya nak story sikit tentang game best yang diberi nama MASTERIA. Masteria ni bukan sekadar game tau, tapi game yang mampu memberi nilai tambah kepada players nya. Ok sebelum saya cerita lebih lanjut tentang game Masteria ini, jom kita dengar testimoni daripada mereka yang pernah bermain game ini. Cekiout ;)



Pengalaman Saya


Saya adalah antara orang yang terawal diberi peluang untuk bermain Masteria ini iaitu sebelum game ini diperkenalkan secara rasmi lagi. Kiranya saya masuk dalam team pilot test la (bangga woooo...). So, saya nak share la sedikit sebanyak pengalaman saya bermain dalam game ini.


1) Game yang best dan menarik


Game ini sangat menarik sebab dia adalah ala-ala versi monopoly. Maknanya kita boleh sewa tapak, ada wang, ada banker dan sebagainya. Kalau korang semua pernah main monopoly masa kecik2 dulu, confirm korang akan suka main game ni jugak. Konsep nya lebih kurang sama, cuma adalah sedikit perbezaan here and there daripada segi rules & regulation dia. Tapi, still best dan menarik just like monopoly!

2) Memahami bisnes shaklee dengan lebih mendalam cara BERMAIN


Sebenarnya game ini adalah untuk Shaklee Independent Distributor atau SID atau sesiapa yang ingin menceburi bisnes ini untuk memahami dengan lebih jelas tentang perniagaan ini. Kalau sebelum ini, kelas bisnes shaklee berbentuk kelas dan seminar, tetapi dengan Masteria ia sangat berbeza di mana ilmu ini disampaikan dalam bentuk permainan which is saya rasa sangat relevan dalam keadaan kita yang kekurangan masa sekarang di samping dapat mengelakkan stress. Malah di samping belajar, kita juga dapat mengeratkan silaturrahim dan bonding antara sesama ahli.

3) Coaching SANTAI


Permainan Masteria ini juga suatu rahmat buat leader shaklee kerana dengan mengajak anak didik kita bermain game ini, kita dapat melaksanakan coaching tanpa memberikan tekanan kepada anak-anak shaklee kita. Jika sebelum ini, group whatsapp dan FB menjadi medium utama untuk coaching, apa salahnya kita gunakan Masteria pula sebagai alternatif lain untuk membantu anak atau downline kita belajar dengan lebih mendalam tentang shaklee dalam suasana yang santai dan happy. Best kan?

4) Tangga ke MASTER !


Bagi kami SID Shaklee, kemuncak atau aim utama kami adalah untuk mencapai Rank Master Koordinator. Melalui permainan Masteria, kami dapat melakukan simulasi terhadap diri sendiri bagaimana perjalanan, jerit perih dan jatuh bangun untuk menjadi seorang Master. Simulasi ini penting untuk menjadi cerminan tahap diri sendiri dan sejauh mana usaha kita dalam usaha menaiki tangga ke Master.


Dapatkan TESTIMONI Masteria di sini.

Kesimpulan


Awesome! Itulah yang dapat saya simpulkan tentang Masteria ini. Sebagai seorang SID apatah lagi leader, permainan ini wajib dimiliki oleh anda dan percayalah ia sangat bermanfaat dan yang penting menyeronokkan. Terima kasih kepada Presidential Master (PM) Mami Hadhatina MKB dan PM Dedi MKB di atas invention yang hebat ini.

Kepada sesiapa yang berminat untuk memiliki mahupun ingin bertanyakan soalan tentang permainan boleh hubungi saya seperti detail di bawah :

Nama Penulis : Hasyireen binti Abdul Halim

 No telefon : 0127247497


Emel : hasyireenhalim@gmail.com



Pengedar Shaklee Melaka & Seluruh Malaysia


ID : 988088


COD : Melaka 

POS : Seluruh Malaysia

FB : https://www.facebook.com/syireenfb

FB Page : https://www.facebook.com/vitasihatcantik 


Ingin jadi ahli, klik >>> cara-join-member-shaklee 

AMARAN !!!!  

FREE Consultation Will Be Given To My Customer ONLY....Dapatkan PENJIMATAN 15-20% dengan MENDAFTAR sebagai Ahli...Anda juga boleh MENAMBAH PENDAPATAN dengan Shaklee sekiranya berminat..Hubungi saya segera.

 

#Drugfree

 ~ Prevention Is Better Than Cure ~


3 ulasan:

  1. Mcmn kalau nk main.. kne beli atau on9 jer

    BalasPadam
  2. bestnya dapat main sambil boleh tambah ilmu.

    BalasPadam
  3. tuan/puan boleh beli melalui saya, atau kalau nak testing dulu boleh la main guna saya punya dulu. Tuan/puan duduk di mana?

    BalasPadam