Jumaat, Mei 29, 2015

Rahsia Pilih Masa Terbaik Ambil Vitamin Untuk Mendapatkan Kesan Optimum

Assalamualaikum dan Hai Semua..

Mungkin ramai yang tertanya-tanya bilakah masa terbaik untuk mengambil vitamin? Sebagai penjual vitamin, saya juga selalu diasak soalan yang sama. Jadi hari ni saya nak bongkarkan Rahsia Pilih Masa Terbaik Ambil Vitamin supaya anda mendapat kesan yang optimum daripada vitamin tersebut.

Masa Terbaik Ambil Vitamin


Aha, gambar di atas telah pun menerangkan segala-galanya. Gambar di atas adalah panduan untuk kita buat jadual pemakanan vitamin masing-masing.

Tapi JANGAN terlalu risau tentang timing makan vitamin sebab ia bukan ubat. Diulang vitamin bukan ubat. So kita boleh makan pada bila-bila masa. Vitamin ni masuk kategory food tau. So, kita nak makan nasi memang ada timing pagi, tengahari dan malam kan? But pukul berapa pagi tu, pukul berapa tengahari tu depends pada seseorang punya masa dan tugas. Ada yang tengahari makan pukul 12, tapi dek kerana kekangan masa ada yang lunch nya pukul 2. Malahan ada jugak yang menggabungkan makan tengahari dengan sarapan.

Same goes to vitamin. Anda boleh ambil bila-bila masa. Cuma mungkin kadar serapan nya yang akan berbeza lah. Normally kadar serapan ni idaklah sama untuk semua body manusia. Even ibu jari kita pun Allah buat tak sama untuk semua orang kan. But, as a start from the picture yang saya upload di atas, kita boleh plan jadual pengambilan vitamin kita. Then kita sendiri observe ok atau tak corak pengambilan mcm tu dengan badan kita.

Alamak, Tak Sama Lah Jadual Makan Vitamin Saya Selama Ni Dengan Jadual Di Atas??? Kena Tukar Ke?


Ha, kalau soalan di atas ni ada berlegar di minda anda means anda masih tak faham apa yang saya cerita dari awal artikel tadi. So, baca balik and get your own answer.

Eh, dah baca banyak-banyak kali pun tak faham juga, its ok dear. Kalau anda customer saya, just whatsapp, emel atau PM  saya di FB, i will explain to u until u understand. Tapi kalau u ols bukan customer saya, ermmm >>>> jadilah customer saya dulu untuk mendapatkan khidmat percuma di atas..:)

Kalau masih blur2 lagi, boleh juga refer link ini untuk Jadual Pemakanan Vitamin.


Contact me at anytime :

Syireen 0127247497

Fb : Syireen Amerlim

0 comments:

Catat Ulasan