Sabtu, Julai 04, 2015

7 Langkah Mendapatkan Kulit Cerah Cantik Berseri Di Pagi Syawal

Assalamualaikum & Hai Semua..

Bila sebut pasal kulit cantik berseri ni kan, memang tak lari daripada wanita la. Tetapi tak salah kalau lelaki jugak nak dapatkan kulit cantik berseri, ye tak? he he. Masalah sekarang ramai yang nak mendapatkan kulit cerah cantik berseri dengan cepat atau bahasa mudahnya tak sabo nak cantik ! Apatah lagi, musim nak raya ni, mesti ramai yang nak nampak cantik di pagi Syawal kan?
 
Antara Artis Malaysia Yang Begitu Menjaga Kecantikan dan Penampilan
 

Kesannya, anda mungkin cantik dalam masa segera, tapiiiiiii setelah beberapa bulan kulit anda jadi menipis dan merah macam terbakar. Sebab apa? Sebab kebanyakan skin care yang cepat sangat efek dia ni normalnya mengandungi merkuri yang menghakis kulit.

2 faktor yang perlu di ambil kira untuk kita mendapatkan kulit yang cantik :


1- faktor dalaman


Untuk ini, kita kena ambil makanan seimbang dan juga mengambil supplement untuk memberikan kesegaran serta kecantikan kepada kulit wajah kita daripada dalam.

2- faktor luaran


Faktor luaran yang terlibat adalah senaman dan skin care. Senaman penting untuk mengeluarkan toksin daripada badan bagi mendapatkan kulit yang segar dan cantik.

Manakala pemilihan skincare yang tepat pasti akan memberikan kesan yang positif kepada kulit.

Jadi sebagai solusi atau penyelesaian kepada anda semua yang kulit cerah cantik berseri ni, saya nak perkenalkan satu skin care keluaran Shaklee yang pastinya berkesan, selamat dan mesra alam. Means skin care ni tidak mengandungi chemical yang bukan-bukan. Jeng jeng jeng....

Skin Care Nutriwhite

 

Sesuai Untuk Siapa?


Skin Care Nutriwhite sesuai untuk anda sekiranya anda mempunyai kulit normal. Kalau anda mempunyai kulit yang sensitive dan berjerawat, saya tak suggest untuk anda ambil set ini, tetapi ada set skin care yang lebih sesuai untuk anda iaitu enfusselles. (nnt next time saya cerita pasal enfuselles pulak ya).

Fungsi Nutriwhite

 
Berfungsi lebih kepada mencerah, dan kandungan vitamin C yg tinggi di dalam set ini tak sesuai untuk kulit yang sensitif dan berjerawat teruk.
 

7 Langkah Mendapatkan Kulit Cerah dan Cantik dengan Set Nutriwhite

 
Ok, jom kita tengok 7 Langkah pemakaian produk-produk Nutriwhite untuk anda mendapatkan wajah idaman anda.
 

Langkah 1 : Membuang kotoran makeup dengan Gentle Action Makeup Remover


Keistimewaan Gentle Action Makeup Remover :
  • Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
  • Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
  • Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
  • Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri


Make up Remover ini sangat penting untuk membuang make up yang tersumbat di dalam pori-pori kulit. Jika tidak dikeluarkan, kulit akan mendapat jerawat.

Aturan : Gunakan make up remover ini dalam keadaan kulit kering. Gosokkan dengan perlahan pada kulit wajah dan cuci dengan menggunakan air yang suam.


Langkah 2: Mencuci muka dengan Gentle Deep Foaming Cleanser

Keistimewaan Gentle Deep Foaming Cleanser :
  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Kandungan Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan kulit
  • Kandungan Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
  • Lembut dan menyegarkan



Kepada yang pernah mencuba Gentle Deep Foaming Cleanser, sudah pasti merasai perbezaan selepas dan sebelum menggunakannya.

Aturan : Gunakanlah 2 atau 3 kali sehari untuk kesan yang maksimum. Gosok perlahan pada muka dan leher yang basah pada pusingan ke atas.


Langkah 3 : Menggunakan Toner Soothing Radiance Whitening Softner

 
Keistimewaan Soothing Radiance Whitening Softener adalah :
 
  • Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
  • Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary
  • Kandungan Kudzu menegangkan dan mencerahkan
  • Kandungan Marshmallow melembapkan
  • Ianya sangat berkesan


Pakailah toner dua kali sehari selepas anda mencuci muka untuk menutup kembali liang roma yang terbuka.
 
Aturan : Hanya titikkan sedikit di atas kapas, dan tekapkan dengan lembut ke seluruh muka dan leher.
 

Langkah 4 : Menggunakan Daily Defence Whitening Essence

Keistimewaan Daily Defence Whitening Essence :

  • Cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan berseri
  • Mengandungi Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
  • Mengandungi Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
  • Mengandungi Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam
  • Mengandungi Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
  • Mengandungi Vitamin C aktif untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah
  • Lembut dan mudah diserap oleh kulit


Essence ni sangat penting dipakai sebelum krim siang dan krim malam untuk mendapatkan kulit yang glowing dan tegang.

Aturan : Sapukan pada wajah dan leher yang bersih



Langkah 5 : Menghilangkan tompok-tompok hitam dan jeragat di muka dengan Spot Whitening Treatment



Keistimewaan Spot Whitening Treatment :

  • Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
  • Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit
  • Cats Claw menegangkan kulit
  • Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus

Aturan : Sapukan pada kawasan hitam di muka sekali atau 2 kali sehari. Elakkan pancaran matahari selepas menggunakannya. Digunakan sebelum memakai krim siang dan malam.



Langkah 6 : Menggunakan Krim Siang Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15 (siang sahaja)


Keistimewaan Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15 :

  • Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari
  • Mengandungi Mountain Arnica yang dapat menghilangkan radang kulit
  • Sebagai pelembap yang bertindak daripada semua sudut dan melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan daripada cahaya matahari
  • membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran


Aturan : Untuk perlindungan di waktu siang, sapu dengan lembut pada muka dan leher. Jauhi kawasan mata.
     

Langkah 7 : Menggunakan Krim Malam Overnight Renewal Whitening Cream

 
Keistimewaan Overnight Renewal Whitening Cream :

  • Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
  • Kandungan Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
  • Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
  • Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah

Yang tersangat best, Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri. Try la...

Aturan : Untuk pembaharuan kulit di waktu malam, sapukan di seluruh muka dan leher.


Ok, lengkap sudah 7 Langkah Mendapatkan Kulit Cerah Cantik Berseri Di Pagi Syawal. Mudah kan?

Waktu pun dah 6.30 petang, saya pun nak ke dapur untuk siapkan juadah berbuka. Sendiri masak, sendiri makan kan, simple2 sudah..hihi...


Anda Berminat Nak Mendapatkan Set Skincare Nutriwhite?


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan skincare nutriwhite ini, boleh call atau whatsapp saya di 0127247497.

Atau,

Emel : hasyireenhalim@gmail.com

Atau,

boleh PM saya di link ini https://www.facebook.com/syireenfb#


Don't worry, kalau anda beli ngan saya, saya akan guide anda sepenuhnya dengan cara pemakaian dan sebagainya.

So, jangan segan-segan or malu-malu, contack saya segera. Anda ada 13 hari lagi untuk cantik di pagi Syawal.

Free Membership


Owh ya, hampir saya terlupa, free membership akan diberikan kepada anda sekiranya anda membeli full set skincare nutriwhite ini. So, jangan lepaskan peluang terbaik ini.  Free postage juga akan diberikan kepada mereka yang ambil full set. Apa lagi, ambil fon dan hubungi saya segera k.

Selamat Berbuka :)


Syireen, SID 24/7 anda.

no fon : 0127247497
fb ; Syireen amerlim
 

0 comments:

Catat Ulasan