Rabu, Julai 08, 2015

Petua Rawat Buasir Kronik Dari Tok Wan Saya

Baru-baru ni, saya ke rumah pakcik di Port Dickson. Berjumpa sekali dengan Tok Wan yang banyak petuanya. Sambil bersembang, adik ipar yang sakit buasir minta petua buasir darinya. Untuk kebaikan bersama, saya share dengan rakan-rakan pembaca setia blog saya Petua Rawat Buasir Kronik Dari Tok Wan Saya.

Jenis-jenis Buasir

Petua Rawat Buasir Tok Wan


Diringkaskan cerita, bahan-bahannya adalah seperti berikut :
1. madu asli (sebatang /2,3 sudu)
2. telur ayam kampung
3. kunyit seruas ibu jari
4. manjakani 4 butir

Cara buat :

Blend semua bahan di atas dan minum. (Minum sekali sahaja. Tak perlu minum hari-hari)

Nota : Buah buasir digunakan untuk di TUAM di tempat buasir.

Petua Rawat Buasir Moden


Tapi kalau korang jenis tak dapat nak telan telur ayam kampong mentah-mentah, atau tekak rasa kembang semacam kan, ada jugak petua moden yang saya boleh share.

Caranya gunakan 3 vitamin OZO seperti di bawah :

1. Omega

2. Zink

3. Ostematrik

 

Kisah Adik Ipar


Alkisahnya adik ipar ni sakit buasir berminggu-minggu sampai kurus. Muka pun monyok je. Nak angkat anak pun sakit. Sampai mengadu kat whatsapp kata sakit sampai nak nangis, tak padan dengan badan sado.



Ate dah makannya tak pantang, kuat makan pedas. Then saya suruh dia jaga makan at the same time, ambik 3 vitamin OZO seperti di atas. Selain tu, saya pesan gak suruh dia banyakkan minum air putih, makan makanan lembut macam bubur ke untuk sementara waktu sampai sakitnya tu reda.

Alhamdulillah lepas 2 minggu makan, dia slowly kembali pulih dengan izin Allah.



Anda Ada Masalah Buasir?


Kalau anda pun sama macam adik ipar saya ni, dan nak selesaikan masalah anda, boleh samada cuba petua yang saya bagi atau cuba ambil vitamin OZO ni (ada saya cite kat atas).

Sekiranya inginkan vitamin untuk buasir ini boleh SMS atau WHATSAPP saya di 0127247497.

atau

PM je saya kat sini https://www.facebook.com/syireenfb

0 comments:

Catat Ulasan