Rabu, Julai 08, 2015

Sampul Duit Raya No GST

Salam semua..

Sana sini orang duk sebut tentang GST dan Sambutan Aidilfitri. Dengan perbelanjaan yang semakin besar sekarang ni, mungkin korang boleh save dekat benda-benda yang simple2 macam sampul raya ke? So, saya nak share satu tips yang dicetuskan oleh adik saya Abby Halim​ iaitu buat Sampul Duit Raya No GST. Buat sendiri, so takde GST la kan? Jom kita tengok cara2 nya ok? Cekitout :)


 

Step Membuat Sampul Duit Raya No GST


1. Cari contoh design Sampul Duit Raya yang anda suka




2. Edit gambar pada sampul tadi dan letakkan gambar sendiri




3. Print dan guntingkan




4. Lipat molek-molek dan comel-comel ikut template sampul duit raya tersebut




 



5. Gam mengikut lipatan




6. SIAP sudah Sampul Duit Raya No GST anda !


 
 
 
Mudah kan? So, tak perlu la anda beli sampul duit raya ni atau buat muka seposen mintak dengan cashier shopping complex yang kebanyakannya dah tak provide sampul duit raya pada tahun ini.
 
Selamat Mencuba!

0 comments:

Catat Ulasan