Isnin, Ogos 10, 2015

Benarkah Kalsium Membantu Membanyakkan Susu Anda?

Tingkatkan Susu Ibu Dengan Ostematrix

Tahukah Anda kekerapan menyusukan bayi anda adalah salah satu faktor yang boleh membanyakkan susu anda? Mengapa? Ini adalah kerana kekerapan bayi menyusu menyebabkan hormon oksitosin si ibu dirembeskan dengan berterusan. Hormon ini sangat perlu kerana ia menghantar isyarat kepada otak agar mengeluarkan arahan badan perlu menghasilkan lebih susu atas permintaan yang meningkat. Sebab tu lagi banyak sesi perahan atau direct feeding lagi banyak susu dihasilkan.

Faktor-faktor Yang Dapat Meningkatkan Susu Ibu

  • Selain dari itu, pengambilan vitamin yang tepat dapat membantu ibu-ibu yang mempunyai masalah kekurangan susu. Namun perlu diingat, pengambilan vitamin tersebut perlulah konsisten agar keberkesannannya dapat dirasai.
  • Sesi mengepam yang konsisten perlu dilaksanakan secara berterusan setiap 2-3 jam. Terutamanya bagi ibu yang bekerja.
  • Pengambilan air kosong yang mencukupi juga penting dalam usaha menambahkan susu ibu, iaitu lebih kurang 3 L sehari. Belilah botol yang ada sukatan, supaya memudahkan ibu-ibu untuk menyukat pengambilan air kosong.
  • Berdoalah kepada Allah, sesungguhnya Allah lah yang Maha Pemberi. 
  • Antara vitamin-vitamin yang dicadangkan untuk memperbanyak susu ibu adalah Ostematrix, ESP dan AlfalfaKebaikan Susu Ibu Untuk Bayi

Ostematrix Membantu Meningkatkan Susu Ibu

Selain mempunyai kandungan kalsium yang tinggi, ostematrix juga mempunyai magnesium yang berfungsi untuk melegakan otot dlm usus yg membantu untuk mewujudkan pergerakan yg lebih baik dan lancar. Magnesium juga berfungsi untuk menyerap air ke dlm kolon seterusnya melembutkan najis dan melancarkan pembuangannya sari badan.

Kenapa Ostematrix Perlu Di Ambil Bagi Menggantikan Susu???

Kandungan kalsium, magnesium dan vitamin D dalam sesetengan jenama susu adalah TIDAK seimbang. Apa kesannya jika pengambilan kalsium dan magnesium tidak seimbang?? Pengambilan kalsium dan magnesium yang tidak seimbang boleh menyebabkan pembentukan batu karang dan sembelit. Malahan, kesan jangka masa panjang boleh mengakibatkan masalah buah pinggang dan keguguran rambut.


Pengambilan susu semasa hamil juga perlu diberi perhatian kerana kebanyakan susu tepung di pasaran mengandungi gula tambahan yang boleh menjurus pula kepada komplikasi seperti kencing manis. Malah juga boleh menyebabkan kenaikan kadar gula dan berat badan bagi ibu mengandung. Pemilihan susu yang tepat perlu dilakukan oleh para ibu mengandung sebelum menggunakan sebarang jenis susu tepung. Pengambilan supplemen kalsium atau ostematrix ni adalah disarankan dan lebih selamat.

Sekiranya berminat, boleh dapatkan ostematrix daripada saya dengan menghubungi :

Nama : Hasyireen binti Abdul Halim (Pengedar Shaklee Melaka)
ID : 988088
FB : https://www.facebook.com/syireenfb
FB Page : https://www.facebook.com/vitasihatcantik
No telefon : 0127247497 (boleh call, sms, whatsapp, we chat)
Email : hasyireenhalim@gmail.com
COD : Melaka, Mersing

Sila tinggalkan komen di bawah entri untuk sebarang pertanyaan. Sila masukkan emel yang betul. Sebarang soalan atau komen menggunakan anynomous tidak akan di layan.

Thanks dan Ceria2 selalu....

0 comments:

Catat Ulasan