Jumaat, Januari 08, 2016

17 Manfaat Zink Yang Buatkan Setiap Isi Rumah Wajib Ada Sebotol Zink

Kebiasaannya supplemen zink selalu dikaitkan dengan masalah kesuburan lelaki dan keguguran rambut. Hakikatnya zink mempunyai fungsi dan khasiat yang pelbagai kepada tubuh badan kita. Jom kita gali ape kah 17 manfaat zink yang membuatkan setiap orang wajib ada at least sebotol zink di rumah masing-masing. Cekitout!


Zinc Complex Shaklee

1. MASALAH JERAWAT: Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk menyembuhkan jerawat. Ia lebih baik dari penggunaan antibiotik. Daripada ambil antibiotik yang mempunyai bahan kimia, lagilah baik korang ambil supplemen zinc shaklee yang dah tentu-tentu semulajadi ni.

2. EKZEMA: Ekzema atau ectopic dermatitis antaranya disebabkan oleh kekurangan zink dalam badan. Kalau korang atau anak-anak korang ada sakit ekzema tu salah satu usahanya ambilla zink untuk mencukupkan kandungan zink dalam badan korang.

3. MENYEIMBANGKAN HORMON : Zinc mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan. Yang ni shohih la untuk kesuburan lelaki. So abang2 kat luar sana elok sangat lah ambik zink untuk meningkatkan kesuburan abam2 sekalian.

4. KESIHATAN KULIT : zink berkait rapat dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat. Ha, jangan tak tau nak kulit cantik pun kena amik zinc tau.

5. PENYEMBUHAN LUKA : Kekurangan zinc menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka. That's why semasa berpantang, wanita mesti ambil zink untuk mempercepatkan pemulihan luka bersalin samada bersalin normal atau caesar (operation).

6. GANGGUAN PROSTAT : Zink sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zink menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser . Lelaki adalah dinasihatkan untuk mengambil 15mg zink setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat. 

7. MENURUNKAN BERAT BADAN : Zink memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan. Zink boleh bantu nak kurus jugak tau.

8. KEHAMILAN : Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan. Bagus sangat untuk pembentukan organ baby anda semasa dalam perut (fetus).

9. KESUBURAN & PEMBIAKAN : Bagi lelaki, zink membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Sementara di kalangan wanita, ia membantu dalam semua fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan. Bagi pasangan yang belum lagi dikurnia cahayamata, wajib dua2 ambil zink ni.

10. FUNGSI BIOLOGI : Zink memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stres, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.

11. MENGAWAL JANGKITAN : Zink membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.

12. ANTIOKSIDAN : Zink bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat.

13. ENZIM : Zink merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan zink.

14. KELESUAN KRONIK : Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil makanan yg kaya dengan zink.

15. BOTAK : Botak menyebabkan kehilangan rambut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Pemulihan yang disyorkan oleh doktor kepada orang yang mengidapinya ialah dengan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zink. Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan zink, jadi ubat-ubatan yang kaya dengan zink akan membantu mencegah keguguran rambut.

16. KEMEROSOTAN TULANG : Ia adalah penyakit apabila tulang menjadi lemah dan rapuh. Zink adalah komponen hydroxyapatite iaitu garam dan membuat matriks tulang yang kuat dan keras. Oleh sebab ini, kandungan zink perlu ditambah dalam pelan diet anda untuk mengelakkan kehilangan tulang.

17. RABUN MALAM : Pengambilan kira-kira 150-450 mg Zink akan memperbaiki penglihatan. Jadi, adalah sentiasa dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zink dan akan memperbaiki penglihatan mata.

Nampak tak betapa pentingnya zinc di dalam kehidupan kita. Macam tergezut kan tengok manfaat zink yang sangat awesome. That's why setiap rumah wajib ada at least sebotol zink untuk dimakan seisi keluarga.

Promosi Zinc Complex Shaklee


By the way SH ada good news untuk korang yang ingin mendapatkan vitamin zink untuk korang dan keluarga. Dah la zink ni memang harga dia murah, ada promo lak lagi, memang win la kan. Tapi....yang menyedihkan company akan stop pengeluaran zinc starting next month sebab nak come out dengan zinc yang lebih umphh dan mungkin juga ada sedikit perubahan harga. Kalau ikut pengalaman SH memang lama la jugak masa yang diambil sebelum zinc with new-enhanced formulated ni dikeluarkan, maybe 8 - 12 months jugak. So moral nye beli lah untuk stok korang sendiri yer. 

Ok, untuk korang dapatkan Zinc Complex ni dengan HARGA PROMOSI, meh la contact SH,

Sms/whatsapp ke 0127247497 atau
Emel : hasyireenhalim@gmail.com

Jemput untuk LIKE ig SH di @missamerlim

P/S : Sekiranya anda berminat untuk menjadi Pengedar Produk Shaklee di kawasan anda, boleh hubungi saya, saya akan guide anda step by step bagaimana untuk menjadi pengedar Shaklee yang berjaya

0 comments:

Catat Ulasan