Rabu, Februari 03, 2016

TINGKATKAN IMUN BADAN DENGAN NUTRIFERON MAMPU PULIHKAN DEMAM, BATUK DAN ASMA.

Apabila kita demam, selsema, batuk atau asma, orang sering mengaitkan dengan imun. Apakah imun sebenarnya? Apa pula kaitan sistem imun dengan kesihatan kita?

Sistem imun kita ialah bagaimana kita melawan jangkitan kuman dan penyakit. Ini bermakna jika sistem imun tinggi maka lebih susah seseorang untuk mendapat penyakit. Sistem imun di dalam badan setiap orang adalah tidak sama. Ada yang kuat, ada juga sebaliknya. Banyak faktor yang menyebabkan sistem imun badan menjadi rendah. Jadi, tugas kita adalah untuk meningkatkan imunisasi badan bagi memastikan badan sentiasa sihat dan terhindar daripada penyakit.
INTERFERON TINGKATKAN IMUN BADAN


Orang yang berada di bawah tekanan yang kronik mempunyai imunisasi yang rendah. Diet yang tidak betul juga satu lagi faktor yang boleh membawa kepada sistem ketahanan buruk. Pemakanan yang betul dan berkhasiat memainkan peranan yang penting dalam meningkatkan sistem imun badan manusia.

Pada tahun 1950-an, saintis mula mencari cara bagaimana badan melindungi dirinya daripada virus, yang membawa kepada penemuan interferon, suatu protein semulajadi yang mencetuskan sistem imun badan untuk menyerang mikrob penceroboh dan merangsang keupayaan sistem daya tahan badan untuk melancarkan suatu gerak balas imun. Pengeluaran interferon dalam badan kini boleh dirangsang secara semulajadi pada individu yang sihat melalui tambahan diet baru yang dipanggil NutriFeron. Nutriferon adalah merupakan produk keluaran Shaklee yang telah diuji secara klinikal, sebagai penggalak interferon semulajadi.

NUTRIFERON ALAMI KAJIAN KETAT SEBELUM DIPATENKAN


Dibangunkan oleh saintis (immunologist) Jepun, Dr. Yasuhiko Kojima yang pertama kali menemui interferon pada tahun 1954 semasa menjalankan kajian di Tokyo University.
NutriFeron adalah hasil lebih daripada 40 tahun penyelidikan tentang sebatian yang mencetuskan interferon semulajadi. Selepas pemeriksaan, ujian dan menilai lebih daripada 200 herba yang berbeza, Dr. Kojima berjaya mengasingkan gabungan ramuan botani yang meningkatkan pengeluaran interferon oleh badan secara semulajadi.
Formulasi yang dipatenkan dari Dr. Kojima ini eksklusif ditawarkan melalui Shaklee Corporation sahaja. Ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.KANDUNGAN NUTRIFERON


Pemakanan tambahan NutriFeron ™ yang direka untuk diambil setiap hari dan merupakan adunan empat ramuan botani ini, apabila digabungkan bersama, untuk membolehkan tubuh secara semulajadi meningkatkan pengeluaran interferon tanpa menambah tekanan kepada badan. Ramuannya terdiri daripada : 


1) Ekstrak‬ biji labu (Cucurbita moschata), yang telah didapati dapat mendorong pengeluaran interferon;
2) Biji‬ Plantago (Plantage asiatica) yang mengandungi bahan kimia yang dipanggil polisakarida yang diguna untuk merangsang sistem imun;
‪3) ‎Bunga‬ Safflower (Carthamus tinctorius) polisakarida, yang telah dikenalpasti dapat mendorong pembangunan makrofaj, sejenis sel darah putih;
‪4) Kuntuman‬ bunga Japanese Honeysuckle (Lonicera japonica) yang digunakan dalam perubatan Asia.

Sejak NutriFeron telah dibangunkan, beberapa kajian klinikal manusia telah mendokumenkan keberkesanan makanan tambahan ini. 

Kajian ini, yang telah disiarkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Therapy, dan Journal of Alternative and Complimentary Medicine mengetengahkan pelbagai faedah yang berkaitan dengan NutriFeron.


SIAPA YANG MEMERLUKAN NUTRIFERON?


1) Individu sihat yang ingin MENINGKATKAN sistem imun badan. Ini kerana kita sendiri tidak dapat mengukur tahap sistem imun badan kita.
2) Individu yang menghadapi masalah sistem imun rendah atau sebarang penyakit yang berkaitan dengan imuniti/antibodi seperti selsema,demam,cancer,asma.
3) Individu yang mendapati pengambilan vitamin C (walaupun dengan dos yang tinggi) tidak memberi kesan ke atas penyakit yang dihidapi.
4) Individu yang apabila sakit (demam), sakitnya (demamnya) akan berpanjangan melebihi seminggu.
5) Ibu menyusu, namun mendapati anaknya masih kerap demam, dan demam berpanjangan.


Set Total Wellness Connection Shaklee Dengan Nutriferon


1) Immune Booster set : Nutriferon, Vita-C, Zinc Complex, Garlic
2) Revitalizing Set : DTX Complex, Nutriferon
3) Anti Aging Set : Vivix, Nutriferon, ESP

Saranan/Dos pengambilan :


Kanak-kanak (1-4 tahun) : ¼ sachet per day
Kanak – kanak (4-12 tahun): 1/2 sachet per day
Remaja/orang dewasa : 1 sachet per day 


CARA PENGAMBILAN : (Best taken with vita-C


1) Tuang ke atas lidah, kemam dan telan, atau;
2) Larutkan dengan sedikit air kosong dan minum.DAPATKAN NUTRIFERON DI SINI


Sekiranya anda memerlukan Nutriferon ini, segera berhubung dengan saya. Promosi Nutriferon sedang berlansung. Dapatkan Nutriferon dan dapatkan penjimatan yang sudah pasti berbaloi.

0127247497
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

2 ulasan: