Khamis, April 07, 2016

Senarai Geng BBN Yang Akan Pergi SBB2016

Korang dah daftar Sepetang Bersama Blogger 2016 (SBB2016)? SH dah daftar tau. Mula2 segan juga nak daftar, yelah terasa diri terlalu nubie nak bergaul dengan blogger2 hebat di SBB2016. Tapi dengan kata2 semangat daripada geng Best Blogger Network (BBN) di bawah naungan mr kamil dan mr hanafi, akhirnya SH pun me-register-kan diri. Best sangat dengar review dari diorang tentang program SBB ni. So kalau mana2 blogger yang belum daftar tu jom la daftar yer. Dalam entry ni SH akan berikan senarai geng bbn yang akan pergi ke sbb16.

Logo Group Best Blogger Network


Apa Yang Best Tentang Best Blogger Network (BBN) ?


Actually BBN ni ialah satu group yang mengumpulkan blogger2 yang berminat dan nak belajar lebih mendalam tentang dunia blogging.

Kalau korang nak tau, pengasas bg kumpulan ini ialah mr kamil salleh aka abg kamil dan mr hanafi yang jauh nun di Sarawak. Kedua2nya adalah blogger yang berpengalaman dan tidak lokek ilmu. Saya ingat lagi mr hanafi pernah review blog saya dan itulah turning point saya mengubah template blog saya. Tq  sifu ☺

Selain tu, group ni ada otai2 dalam bidang blogging yg sgt2 saya segani, antaranya siapa lagi kalau bukan bro Hasrul Hassan atau HH. Eh dekat dah dengan nick SH tu. Hihi. Mula2 ingat HH ni garang, tapi bila dah lama2 ternyata HH ni peramah dan tak lokek ilmu orangnya.

Di samping tu ramai juga blogger2 hebat yang lain seperti yeop maz, along xp, mia namia, haridah, nurul aziyana, seri nian, norman danish (nd), cik pinz, suria lekat lekit, mahamahu, adzril, sham, mfysa (faisal) dan ramaiiiii lagi dalam group BBN yang hebat2. Korang nak tau sape tak??? Kalau nak tau, jom join grup BBN😆😊☺.

Kelainan Group BBN


Antara kelainan atau istimewanya BBN ialah ahli2nya adalah daripada background yang pelbagai. Ada yang designer, ada yang penjual vitamin (SH lettew) dan ada yg mendapat income ribuan ringgit daripada blogging sahaja. Selain bercerita tentang blog, kami juga sering bertukar2 pendapat. Tapi ada masanya kami santai sahaja dan berbual untuk mengeratkan ukhuwah.

Yang lagi rare, group BBN ni ada usahasama dengan company tempatan iaitu lynk.my. Orang yang bertanggungjawab membawa kami kpd lynk ialah tn fakhrul. Beliau ni banyak membantu group BBN dan mempunyai matlamat dan harapan yang tinggi terhadap BBN. Banyak perancangan yang telah disenaraikan, tapi tak boleh direvealkan di sini sebab masih di peringkat perbincangan. Doakan semoga kerjasama lynk dan BBN akan mencapai matlamatnya.

Senarai AJK BBN


Tidak lengkap sebuah organisasi jika tidak ada jawatankuasa yang menggerakkannya. Jom SH share senarai jawatankuasa BBN.


Penasihat Terhormat: lynk.my

Pengerusi : tn kamil

Timbalan Pengerusi :  Cahaya Diana

Setiausaha : Mia

Timbalan S/U : MahaMahu

Bendahari : mrhanafi

Ajk 1 : alongxp

Ajk 2 : tn adril

Ajk 3 : yeop maz

Ajk 4 : syireen halim (SH)

Ajk 5 : serinian

Ajk 6 : dhia

Ajk 7 : Sobri Wakil Wilayah Persekutuan

Ajk 8 : Kak Shima

Ajk 9 : Hazirah Iuzira

Nama ahli #BBN ke SBB2016


Ok, ini pula adalah senarai ahli BBN yang akan pergi ke SBB16 nanti, insyaAllah jika tiada aral melintang.

1. Kamil Salleh - sensasi2020.com
2. namia - namiacinta.com
3. Hasrul Hassan - hasrulhassan.com
4. Sobri Mansor - sobrimansor.net
5. Ariffin Hj Hamzah - cikpinz.com
6. Diana - cahayadiana.com ( Puchong - BK3)
7. Seri- ummiseri.com (nilai)
8. Hazirah - iuzira.com
9. Mahamahu - mahamahu.com
10. Akma Omar - www.akmaomar.com
11. Yana Halim - sayanakcerita.blogspot.my(puchong kinarara)
12. Yeop Maz - yeopmaz.com
13. Aien hermionie - aienhermionie.com (terengganu)
14. Syireen Halim - syireenamerlim.blogspot.my (melaka)
15. Norman- www.normandanish.com
16. Raihanah http://vitamin-cerdik.com
17. Hanny Abdullah http://www.diarymama.com
18.dhia vivadea diyatheauthor.blogspot.my
19. Mohd Zakwan Zain http://zakwanzain.com
20. Fadzi Razak http://www.fadzirazak.com/

Harap2 dipermudahkan la dan dapatlah SH berjumla dengan kawan2 blogger BBN dan blogger2 terkenal tanah air yang lain juga.

Ok kalau korang nak blogwalking dan nak bersahabat dengan blogger2 dari BBN, bolehla add mereka di facebook dan blogwalking di blog mereka yer.

Di bawah SH listkan nama fb dan blog ahli keluarga BBN.

Senarai FB Geng BBN


1) yeop maz
2) yana halim
3) nami namia
4) syireen amerlim
5) aimie mokhtars
6) seri nian
7) m fy sa
8) azeni Ahmad
9) sobri mansor
10) nurul aziyana
11) maha mahu
12) noriza abdul rahman
13) dedeq de wishes
14) raihanah ahmad
15) dayang senandung
16) nik khazami
17) ariffin hj hamzah
18) ahmad zu mal jr.
19) mrhanafi ohsem
20) hazirah
21) adzril maizan
22. Kamil Salleh
23. Chekgu Naman
24) Cahaya Diana
25) Diana Rashid
26) Radin Mas Nyawa
27) ayah andi
28) Suria lekatlekit
29) dhiavivadea
30) Fakhrul Iswandi
31) Aien hermionie


Senarai blog ahli BBN. Jom kita blogwalking☺😊


1. www.ummiseri.com
2. yeopmaz.com
3. http://www.nikkhazami.com
4. www.mahamahu.com
5.  www.namiacinta.com
6. iryantyahamad.blogspot.com
7. www.sensasi2020.com
8. mrhanafi.com
9. www.heroborneo.com
10. syireenamerlim.blogspot.com
11. http://calrasepatrick.blogspot.com
12. http://lekatlekitgurl.blogspot.com
13. www.iuzira.com
14. aimiemokhtars.blogspot.com
15. http://1direktori.blogspot.com
16. hajarshikin.com
17. kisahsigadisleo.blogspot.com
18. http://www.adarain.com
19. http://hannahvitashoppe.blogspot.com
20. www.aienhermionie.com
21. http://topseofriendly.blogspot.com
22. http://najihah90.blogspot.com
23. Http://nurulaziyana.blogspot.com
24. www.fatinbella.com
25. www.expandroiders.com
26. http://saniahahmad@blogspot.com
27. http://www.bloggerlelaki.com
28. www.mawardiyunus.com
29. www.projektravel.com
30. Alongxp.com
31. cheqeem.com
32. duniazumal.blogspot.com
33. CahayaDiana.com
34. VemmaLadyBoss.com
35. www.dinsteady.com
36. www.jiesusanos.com
37. amanisafiyyah.blogspot.com
38. www.mommavogue.com
39. www.fadzirazak.com
40. wanitagaramdangula.blogspot.com
41. http://hasrulhassan.com
42. http://vitamin-cerdik.com
43. http://rujukanblogger.blogspot.my
44. http://www.akuoka.com
45. http://www.akudantransformers.com/
46. http://azeniahmad.com
47. http://ajax85.blogspot.com
48. http://www.cahayadee.com
49. http://bloggertopstar.blogspot.com
50. http://saniyunus.com
51.http://whitebarley.blogspot.my
52.http://sayanakcerita.blogspot.my
53.http://rahsiasen.blogspot.my
54.http://www. dianarashid.com
55. http://sobrimansor.net
56.http://www.azwans.com
57. http://mamaalya.com
58. http://lynk.my
59. http://cikpinz.com
60. http://adzril.com
61. http://magicalips.com
62. http://diyatheauthor.blogspot.my

Bagaimana Ingin Mendaftar ke SBB 2016?


Oh ya kepada blogger2 yang ingin mendaftar ke SBB2016, boleh klik ke pautan ini sbb.my, dan pergi kepada pendaftaran ye.

Semoga blogger2 di Malaysia terus maju dan menjadi blogger kelas pertama. Jika ada yang berminat nk join group BBN, boleh direct contact dengan tn kamil salleh yer.

Jumpa di SBB2016 16 April ini..


SALAM UKHUWAH DARI

SYIREEN HALIM (SH)

Fb : syireen amerlim


17 ulasan:

  1. X sabar nk jumpa dekat sbb...semoga salam ukhawah kita membawa keberkatan

    BalasPadam
  2. X sabar nk jumpa dekat sbb...semoga salam ukhawah kita membawa keberkatan

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. Terbaem tu adik beradik terbaik ke fakhrul? Hihi. Tq2..☺

      Padam
    2. Terbaem tu adik beradik terbaik ke fakhrul? Hihi. Tq2..☺

      Padam
  4. Wow.... saya pemalu orangnya... kikiki

    BalasPadam
  5. ramainya ahli BBN pegi SBB.. have fun semua!

    BalasPadam
  6. Tahniah Syireen Amerlim... cukup lengkap senarai ahli BBN ke SBB 2016. lihat senarai nama-nama terasa meriah, itu belum lagi berjumpa pada 16 April 2016 nanti.

    Insha Allah Syireen...kita jumpa nanti di sana.

    BalasPadam
  7. Wahhhh bestnya.. Nak g terjah jap :)

    BalasPadam