Khamis, Julai 14, 2016

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee dan Bagaimana Pembelian Shaklee Secara Online Membantu Saya Berkembang

Sape kata SH tak pernah rasa down dalam buat bisnes shaklee? SH pernah naik tinggi dalam shaklee dan pernah jatuh teruk dalam shaklee. Tapi alhamdulillah dengan izin Allah SH masih mampu setia dengan bisnes ini. Korang rasa kenapa agaknya SH masih teguh bersama shaklee?

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

1) Mendapat harga ahli

Kelebihan utama menjadi ahli shaklee sudah tentulah dapat membeli dengan harga ahli. Perbezaan di antara harga ahli dan harga jualan adalah lebih kurang 20-30% mengikut jenis produk.

2) Mendapat wang tambahan setiap bulan

Samada korang membeli vitamin untuk makan sendiri atau untuk berbisnes, jika melebihi syarat minimum pembelian, korang pasti akan mendapat bonus serendah 5% hinggalah maksimum 20%.

3) Support Group

Bila menyertai shaklee, terdapat kelas nutrisi yang dijalankan oleh shaklee dan juga upline korang. Ada kelas yang dilakukan melalui offline, ada juga yang dilaksanakan secara online. Terpulang pada kelapangan dan kemampuan korang nak ikuti yang mana. Bagi yang minat untuk berniaga, kelas dan group support perniagaan juga disediakan.

4) Mempunyai Pakar Nutrisi

Bagi ahli shaklee yang mempunyai sebarang persoalan tentang pemakanan vitamin atau masalah kesihatan, selain daripada upline yang berpengalaman, shaklee juga mempunyai pakar nutrisi yang boleh dihubungi oleh semua ahli shaklee.

5) Platform Memulakan Bisnes

Kalau korang berniat nak memulakan bisnes, tapi ada kekangan dari segi masa dan juga kewangan, saya boleh katakan shaklee boleh jadi platform pertama untuk korang memulakan bisnes. Tapi untuk grow dalam shaklee, seperti jugak bisnes lain perlu usaha yang gigih dan pengorbanan serta komitmen.

6) Bisnes Online Yang Mudah?

Memang shaklee bisnes yang mudah, tapi tak bererti ia boleh dimudahkan. Mudah kerana ia boleh dilakukan secara online dan dari mana2 sahaja. Korang tak perlu bukak kedai dan tutup kedai secara fizikal. Malahan tak perlu membayar sewa kedai. Tapi korang kena pastikanlah kedai di atas talian atau online korang sentiasa dibuka yer.

7) Mentor Berpengalaman

Korang mesti pernah dengar kepentingan mentor dalam berbisnes kan? Dalam shaklee korang tak perlu risau tu, kerana upline kita dari pelbagai level sanggup menjadi mentor kita dengan syarat kite sanggup belajar dan duplicate ape yang telah mereka lakukan untuk berjaya. Tak guna mentor turun dari langit pun, kalau kita tak buat ape yang diajar oleh mentor kite.

8) Produk Yang Selamat Dan Diyakini

Ha, satu lagi keistimewaan shaklee berbanding company lain adalah sebuah company yang cukup lama dan stabil malah setiap produknya mempunyai kajian klinikal, jurnal perubatan dan juga menjalani pemeriksaan kualiti yang ketat. Kalau korang nak tau vitamin pertama dikeluarkan adalah dari company shaklee iaitu vitalea yang dah berumur 100 tahun lebih pun. Hebat kan?

PEMBELIAN CARA ONLINE MEMBANTU PERKEMBANGAN BISNES

Salah satu daripada sebab bisnes shaklee mudah berkembang adalah melalui sistem pembelian yang diperkenalkan secara online melalui laman web shaklee2u.com.my. Now SH nak cerita pengalaman SH sendiri macam mana Pembelian Cara Online membantu perkembangan bisnes SH.

1) Bisnes On-The-Go

Bila ada website shaklee2u.com
my memang mudah sangat SH nak beli barang. Sebab web tersebut boleh diakses melalui smartfon aje. Kalau SH dalam kereta ke (bukan pemandu), atau kat kampung, SH boleh jer order barang untuk customer. Alang2 pun kita mmg 24 jam dengan hp yer tak? So takde alasan untuk order barang walau di mana SH berada.

2) Akses Pembelian Yang Mudah

Akses kepada web ni boleh dibuat melalui PC, laptop ataupun smartfon. Ikutla selesa korang kan. Cara mudah jer, just log in id korang dan boleh shopping. Korang memang suka shopping online kan?

3) Tidak Perlu ke Pos Ofis

Ha, kalau kita dah order melalui shaklee2u ni, shaklee akan terus pos kepada customer kita atau kepada kita. So tak perlu la korang nak pack dan pergi ke pejabat pos. Yelah ada yang kata pejabat pos jauh la, susah nak parking la, tak pandai drive la, takde orang nak jaga anakla, so belilah guna shaklee2u. Smbil susukan anak pun korang boleh pos barang customer korang melalui pembelian di shaklee2u. Mudah kan?

4) Penghantaran Selamat

Penghantaran yang selamat sebab di pos oleh syarikat sendiri. Kalau kita sendiri yang pos kadang2 mcm2 masalah yang timbul. Barang kena bukak dekat pejabat pos la hilang la. Tapi dengan beli melalui shaklee2u, pihak syarikat yang kena fikirkan benda-benda tu.

5) Jaminan

Untuk pengetahuan korang jugak, bila kita membeli melalui shaklee2u ni, kita ada jaminan untuk pulangkan semula vitamin yang rosak. Sebab ape? Sebab vitamin tu dari branch shaklee. Jika barang sampai, cepat2 check condition barang. Jangan peram lama2. Kalau ada masalah, segera berhubung dengan pihak shaklee.

6) Flat Rate & Free Postage

Kos penghantaran adalah flat rate iaitu rm 10.60 (semenanjung). So kalau korang beli banyak mana pun , korang tak perlu la bayar lebih. Dan kalau korang beli barang dengan harga rm800 ke atas, pos adalah PERCUMA. Pos juga PERCUMA dengan pembelian sebotol Vivix.

7) Tempoh Penghantaran Yang Munasabah

Jika diikutkan terma dan syarat shaklee tempoh barang sampai adalah antara 3 - 7 hari bekerja. Tapi pengalaman SH sendiri, kalau SH order pagi, esoknya barang dah sampai. Kalau order petang atau malam, yup malam pun bole order, lusanya akan sampai. Setakat ni memang cepat pengalaman SH la.

8) Merentasi Kawasan COD

Jika pembelian melalui shaklee2u ni, coverage penghantaran kita adalah lebih besar iaitu seluruh semenanjung, dan sabah sarawak juga berbanding COD yang tertumpu kepada kawasan berdekatan kita sahaja.

9) Lebih Selamat

Dalam dunia sekarang ni sebagai peniaga kite kena jaga keselamatan kita juga. Melalui pos, kita dapat mengelakkan sebarang jenayah yang mungkin boleh berlaku semasa cod. Namun, jika ada customer yang insist nak cod, takde masalah tapi SH akan pastikan cod di tempat terbuka.

BAGAIMANA NAK JADI AHLI SHAKLEE?

SH harap penerangan SH cukup jelas kat korang yang nak tau tentang kelebihan jadi ahli shaklee dan macam mana pembelian secara online boleh bantu kembangkan bisnes shaklee ini.

Apa pun kalau korang ada tak clear lagi, atau dah clear dan tak sabar-sabar nak register shaklee, boleh contact SH seperti detail di bawah yer :

Syireen Halim (SH)
FB : Syireen Amerlim
No Fon : 0127247497 (preferable whatsapp)

#anakkuwirakushaklee

0 comments:

Catat Ulasan