Selasa, Ogos 16, 2016

Rahsia Sihat Dan Cantik Selepas Berpantang

Nak tau rahsia sihat dan cantik selepas berpantang? Jawapannya adalah ~ Set pantang shaklee yang terdiri daripada vitalea, bcomplex, vitamin c, ostematrix, zink, esp dan juga omega guard yang merupakan #killerset shaklee selain vivix.

Kenapa saya kata killer set? Sebab set berpantang shaklee bukan hanya sekadar set berpantang, malah lebih dari itu. Nak tau ape kelebihan set pantang shaklee? Jom saya selak satu persatu :-)

Testimoni Set Pantang Shaklee


1) Vitalea (iron) - function dia as a multivitamin utk bekalkan semua vitamin asas dlm bdn ibu sebab ibu time pantang kdg2 tak makan mcm2 benda. Jadi khasiat dari pemakanan kurg. Sedangkan nutrien drpd ibu penting untuk badan recover dan untuk bekalkan susu yang bernutrisi during breastfeeding.

Paling penting dia akan tingkatkan hb ibu. Maklumlah masa bersalin ibu kehilangan banyak darah.

2) bcomplex - akan bekalkan 12 jenis vitamin b yg sgt pentg utk bdn. Berfungsi utk berikan tenaga kepada ibu semasa pantang dan juga utk hilangkan rs stress sms tempoh tersebut.

Ms pantang kan hormon lain mcm skt. Lps tu asyik nak marah, stress terutama bila anak pertama kan. Nak adapt dengan situasi tak cukup tidur malam, anak asyik menangis dan macam2 lagi lah. So, bcomplex ni akan bantu ransang hormon gembira dan beri tenaga kepada ibu.

3-vitamin c utk kuatkan badan ibu dan baby.sbb dia tgkatkan imun body dan baby so that baby dan ibu x susceptible to penyakit. Penting ni. Lg la mcm2 virus skrg ni kan. Udara pun x bersih mcm dlu. Yelah tempoh berpantang ibu amat lemah kan? Jadi pentingnya vitamin c diambil as a perisai badan di samping bantu sembuhkan luka dengan cepat.

4. Omega guard - Membekalkan dha/epa kepada bayi melalui ibu. Penting utk pembentukan minda bayi. Senang kata nak bagi anak cerdik. Juga penting mengawal tekanan darah ibu.

Omega guard juga bantu merawat ibu yang terkena buasir semasa bersalin.

5. Ostematrix - bekalkan kalsium yg cukup utk wanita dlm sehari. Penting sangat untuk ibu yg breastfeed anaknya. Dan wanita umur 25 plus mmg wajib amik utk elak tulang reput dan bongkok di usia tua.

Bila makan kalsium, takde lg masalah kejang atau sakit pinggang time ngandung.

Kalsium juga bantu mommies utk lebih lawas. So xde masalah sembelit time pantang. Biasala time pantang ni nak membuang tu susah kan. Apetahlagi kalau sembelit. Seksa kan?

6) esp - utk pekatkan susu, bekalkan protein yg x dpt dibekalkan oleh makanan  biasa. Normally org ambik juga utk tenaga dan sedikit kalsium.

Bonus Set Pantang :

1) Bantu untuk banyakkan susu ibu dengan menambah alfalfa di dalam set pantang

2) Membekalkan susu yang pekat dan bernutrien tinggi kepada bayi semasa breastfeeding

3) Memberi tenaga kepada ibu

4) Menjadikan tempoh recovery ibu lebih cepat

5) Mengelakkan sembelit kepada ibu

6) Bantu merawat buasir

7) Mencantikkan kulit ibu dan bayi.

Hurmmm nampak tak kebaikan set pantang ni? Dalam set pantang ni macam2 kebaikan lain yang diperolehi oleh ibu dan anak. Malahan set pantang ini juga perlu diambil oleh ibu yang hamil juga.

Korang sedang hamil dan bakal melahirkan atau tengah berpantang sekarang?

Cepat dapatkan set pantang ini dari saya☺

Sms/whatsapp 0127247497.

#tsunamishaklee #teamrock #killersetamerlim

4 ulasan:

  1. Satu tips yang bagus untuk ibu dan bakal ibu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq maha...moga bermanfaat buat semua :-)

      Padam
  2. cantik selepas pantasng mmg menjadi target utama kaum hawa

    BalasPadam