Jumaat, September 02, 2016

Pengedar Shaklee Melaka Taksub Shaklee?

Alahai alahai alahai.....kesiannya bila ramai yang bagitau SH jenuhnya nak mencari pengedar Shaklee di Melaka ni. Dah pupus ke??? Tu la SH decide nak perkenalkan diri sebagai Pengedar Shaklee Melaka.

Ada orang kata pengedar shaklee ni taksub dengan produk mereka. No la bukan taksub. It just that kitorang nak share ape yang terbaik untuk semua. Yes betul kami menjual but its not untung semata2 yang dicari. Namun we are really eager to share the best of shaklee. Kalau tak, takkan angkasawan NASA ambik Shaklee? Kalau tak, takkan atlet olimpik Rio makan Shaklee? 


Kenapa Saya Join Shaklee?

Tapi kenapa SH sendiri sukakan Shaklee?

Dah alang-alang kenalkan diri ni, meh SH nak cerita sebab musabab kenapa SH join shaklee.

Sebab utama nya ialah sebab PERCAYA. Apa yang SH percaya sangat tentang shaklee ni?

SH percaya yang Shaklee ni :

1) Menambahbaik kesihatan orang ramai
2) Tidak membahayakan kesihatan
3) Tiada kesan sampingan merbahaya
4) Dibuat daripada bahan organik
5) Tiada bahan kimia merbahaya
6) Jenama terbaik yang SH pernah jumpa

Kenapala SH percaya bebenor kat Shaklee ni? Bukan taksub, bukan fanatik, tapi SH buat penaakulan sendiri daripada segi logik. Meh korang tengok sendiri apa yang shaklee telah lakukan untuk menjamin produk mereka.

1) Menjalankan landmark study.

Dalam kajian ni, Shaklee minta seorang profesor daripada berkeley University untuk membuat kajian perbandingan antara mereka yang makan produk shaklee, ambil vitamin company lain dan tak makan vitamin lansung.

Study ini tetap akan disiarkan walaupun resultnya tetap tidak menyebelahi shaklee. 

Tp shaklee tetap proceed melakukan landmark study ini kerana yakin dengan kualiti produknya. Hasilnya korang boleh tengok sendiri dalam gambar di bawah


2) Mempunyai audit daripada pihak ketiga
Shaklee bukan syok sendiri. Ada pakar lain yang dijemput untuk menjalankan audit terhadap produk shaklee. Sebegitu berani. Ko rasa?

3) Menjalankan Ujian Klinikal
Semua produk shaklee telah menjalani ujian klinikal. Takde simply buat dekat kilang banyak2 dan longgok jual. NO!

4) Menjalankan Research/ Kajian
Shaklee menjalankan research atau kajian terlebih dahulu sebelum memasarkan sesuatu produk.

Kalau korang nak tau Shaklee memperuntukkan hampir 100 juta setahun untuk research. Boleh korang namakan company vitamin lain yang ada research?

5) Menerbitkan Jurnal
Pakar di shaklee juga telah menerbitkan jurnal2 sebagai bahan bacaan akademik. Bagi kita orang biasa2 ni maybe tak baca jurnal, tapi bagi doktor dan ahli akademik, jurnal tu adalah tanda sesuatu kajian itu telah dibuktikan.

So korang rasa macam mana patut ke Korang percaya pada produk shaklee ni? Tepuk dada tanyalah akal?

If korang berminat nak dapatkan produk shaklee, tak kisahlah korang ni orang Melaka ke, K.L ke J.B ke Sabah Sarawak ke or even Indonesia ke, korang boleh contact SH untuk dapatkan produk shaklee ini. Buat ape company post banyak2 tu ada yer dak, pe de hal.

No contact SH adalah seperti di bawah ;

Syireen Halim
ID NO. : 988088
SMS/WA : 0127247497
Pengedar Shaklee Melaka

0 comments:

Catat Ulasan