Khamis, November 17, 2016

Cara Pulihkan Chicken Pox Anda Dengan Cepat

Siapa kat sini pernah kena chicken pox atau bahasa Melayunya cacar air ? Biasa penyakit ni dikaitkan dengan kanak-kanak. Tapi ramai juga orang dewasa yang kena dan sangat tak best kalau kena chicken pox time dewasa ni sebab tanda dia kan?



Chicken pox adalah jangkitan yang disebabkan oleh virus Varicella-zoster. Kebanyakan kes adalah pada kanak-kanak di bawah umur 15, tetapi kanak-kanak yang lebih tua daripada itu dan orang dewasa boleh juga mendapatkannya. Ia merebak dengan mudah dari seorang ke seorang yang lain.

Gejala klasik cacar air seperti tidak selesa, ruam dan gatal. Ruam bertukar menjadi lepuh berisi cecair dan akhirnya menjadi scabs. Ia biasanya muncul di muka, dada, dan belakang dan kemudian merebak ke seluruh badan.

Gejala lain termasuk yang muncul ketika mengalami chicken pox seperti :

đź’™Demam
đź’™Sakit kepala
đź’™keletihan
đź’™Hilang selera makan

Biasanya cacar air ni tidaklah merbahaya dan terjadi dalam 5 hingga 10 hari. Losyen calamine dan mandian oatmeal boleh membantu dengan gatal-gatal. Acetaminophen boleh merawat demam. Jangan gunakan aspirin untuk cacar air; kombinasi yang boleh menyebabkan sindrom Reye.

Cacar air kadang-kadang boleh menyebabkan masalah yang serius pada waktu tertentu. Orang dewasa, bayi, remaja, wanita hamil, dan mereka yang mempunyai sistem imun yang lemah cenderung untuk menjadi lebih teruk. Mereka mungkin perlu mengambil ubat antiviral.

Sebaik sahaja anda mendapat cacar air, virus ini biasanya kekal di dalam badan anda. Anda mungkin tidak akan mendapatkan cacar air sekali lagi, tetapi virus yang boleh menyebabkan kayap di kalangan orang dewasa. 

Vaksin cacar air boleh membantu mencegah kebanyakan kes cacar air, atau membuat ia kurang teruk jika anda tidak mendapatkannya.

Nutriferon Bantu Sembuhkan Chicken Pox Dengan Cepat
------------------------------------------------------------------------

Bagi orang dewasa macam kita ni, sangat merisaukan kalau terkena chicken pox. Yelah masa yang diambil untuk pulih makan 2 minggu juga. Kalau dah terkena confirm tak boleh buat apa sebab penyakit ni berjangkit.

Kerja tak jalan, risau berjangkit dengan anak-anak lagi. Tapi korang jangan risau, there is always a way out.

Nutriferon yang menghasilkan interferon semulajadi dalam boleh membantu menyembuhkan chicken pox dengan lebih cepat.

So siapa yang sedang alami chicken pox tu jangan duk risau sangat, boleh dapatkan nutriferon daripada saya ok. Moga membantu :)

Hubungi :

Syireen Halim
0127247497

2 ulasan: