Khamis, Januari 05, 2017

Shaklee Untuk Ibu Mengandung Agar Kekal Sihat Dan Bertenaga

Ibu atau bakal ibu zaman sekarang ni lebih alert tentang kesihatan mereka dan bayi dalam kandungan mereka. Para ibu ini sanggup melakukan apa sahaja yang termampu untuk memastikan mereka dan kandungan mereka mendapat nutrisi yang sewajarnya. Thats why saya nak memperkenalkan shaklee untuk ibu mengandung agar kekal sihat dan bertenaga. 



Kita faham ibu yang mengandung sering berhadapan dengan masalah kesihatan dan komplikasi. Ada yang terpaksa berlawan dengan morning sickness, ada yang terpaksa minum air gula, tidak kurang juga yang menghadapi komplikasi darah tinggi dan darah rendah.

Kalau saya nak list kan kat sini memang panjang pulak ceritanya. Memahami masalah ini, shaklee memperkenalkan prenatal set iaitu set khusus untuk para ibu atau bakal ibu yang mengandung.

Set ini khusus untuk memelihara kesihatan dan kecergasan ibu dan juga bayi di dalam kandungan. Di bawah saya nyatakan dengan lebih lanjut apakah vitamin-vitamin yang terbaik untuk wanita sepanjang kehamilan.

1. Vitalea (iron) - function dia as a multivitamin utk bekalkan semua vitamin asas dlm bdn ibu sebab ibu time pregnant kdg2 tak makan mcm2 benda. Jadi khasiat dari pemakanan kurg. Sedangkan nutrien drpd ibu penting sebab akan diserap oleh anak nnt. 

Paling penting dia akan tingkatkan hb darah. Mslh hb low mmg biasa dialami oleh ibu ngandung.

2. B complex - akan bekalkan 12 jenis vitamin b yg sgt pentg utk bdn. Berfungsi utk berikan tenaga kepada ibu semasa mengandung dan juga utk hilangkan rs stress sms tempoh ngandung. 
Ms ngndung kan hormon lain mcm skt. Lps tu asyik nak marah, stress terutama bila banyak kerja di ofis or di rumah. So, bcomplex ni akan bantu ransang hormon gembira. 

Bcomplex juga avoid masalah saraf otak pada baby.

3. Vitamin c utk kuatkan badan ibu dan baby.sbb dia tgkatkan imun body dan baby so that baby dan ibu x susceptible to penyakit. Penting ni. Lg la mcm2 virus skrg ni kan. Udara pun x bersih mcm dlu.

4. Omega guard - Membekalkan dha/epa. Penting utk pembentukan minda bayi. Senang kata nak bagi anak cerdik. Juga penting mengawal tekanan darah ibu. Paham2 jer la kalau hamil ni kan mcm2 komplikasi kan.

5. Ostematrix - bekalkan kalsium yg cukup utk wanita dlm sehari. Furthermore masa pregnant ibu hilang bnyk kalsium sbb diserap oleh baby utk pembentukan tulang dan gigi dia. Dan wanita umur 25 plus mmg wajib amik utk elak tulang reput dan bongkok di usia tua

Bila makan kalsium, takde lg masalah kejang atau sakit pinggang time ngandung.

Kalsium juga bantu mommies utk lebih lawas. So xde masalah sembelit time pregnant. Tkut jugak teran2 kuat sgt karang, kepala baby yg keluar. Ahaks.

6. esp - utk pekatkan susu, bekalkan protein yg x dpt dibekalkan oleh makanan  biasa. Normally org ambik juga utk tenaga dan sedikit kalsium.  Bonus kalau ambik esp kulit jadi cerah dan gebu. Baby pun putih gebu tau☺

Gabungan kesemua vitamin di atas ni insyaAllah mampu memberikan kesihatan yang optimum kepada ibu hamil. Dan lagi best ia juga boleh dijadikan vitamin berpantang juga.

Best ke sgt best? Hehe. Kalau best Jom dapatkan sekarang dr sy😊

Syireen. 0127247497

1 ulasan:

  1. Mmg best makan vit shaklee time hamil. Takde mslh kesihtan dan yg best xde sembelit ke cramp

    BalasPadam