Isnin, April 10, 2017

Bukti Soya ESP Protein Terbaik di Pasaran

Semua orang tau, protein merupakan nutrien yang penting untuk badan kita termasuk untuk pembentukan sel baru dan juga hormon. Bayangkan jika tiada protein dalam badan, apa akan jadi? Namun, protein soya selalu sangat dikaitkan dengan perkara negatif contohnya seperti penyebab penyakit dan penyebab orang jadi pondan. Jadi dalam entri ini, saya nak buktikan secara saintifik bahawa soya ESP adalah protein terbaik yang wajib korang ambil.


Kadang-kadang hairan juga dengan orang yang suka mengecam sayuran soya ni, walhal dia lah kaki beli tempe dan taufu fa. Even kita tahu ada di sesetengah negara, rakyat diorang jadikan soya sebagai main dish atau makanan utama. For example china and japan. Even there is still an argument about soya ditapai (tiada phytoestrogen) atau tidak, but mostly diorang ambik kedua-dua jenis soya.

Dlm miso soup misalnya, kuah miso tu mmg soya ditapai, tp dlm sup miso tu ada tofu… tofu adalah soya yang tak ditapai.

Rakyat Jepun dan China Sihat Sebab Makan Soya?


Bila ada kajian bahawa org Jepun & China paling rendah rate sakit jantung & kanser - teorinya sbb diorang makan soya… Orang2 anti soya mengatakan bahawa orang Jepun & China makan soya tapi tak banyak….. 1% je katanya. Tapi sebenarnya orang Jepun & China kebanyakan makan soya dari 2 hidangan ke atas sehari. & separuh dari soya diorang tu tak ditapai pun. In fact, orang Shanghai makan soya yang tak ditapai.

Actually terdapat banyak kajian yang menyimpulkan bahawa tak ada beza pun soya ditapai ataupun tak ditapai. Manakala about phytoestrogen, bukan soya saja.. kebanyakan tumbuhan mmg ada phytoestrogen termasuklah flaxseed, bijirin, bawang, sayur2, etc. So, jangan makan semua tu?

Faham ke faham? Ok kalau dah faham saya nak cerita tentang kelebihan Energizing Soy Protein ESP atau lebih dikenali dengan panggilan ESP.

Kelebihan Protein ESP


Esp ini adalah protein berasaskan tumbuhan (soya) yang dijadikan dalam bentuk suplemen. Dlm bentuk serbuk, senang jer uols nak minum, just tambah dengan plain water atau meal shakes, memang dah cukup yummy.

Tapi kenapa kena ambil Esp lagi? Bukan ke kita dah makan ayam, itik, lembu, kambing hari2, masih tak cukup kah protein kita?

Itu betul dah, cuma banyak mana sgt kita boleh ambil semua protein haiwan tu? Dan kalau korang nak tau penyediaan protein haiwan yang dimasak dengan suhu tinggi tu juga merupakan faktor kehilangan sumber protein. Thats why kita wajib top up protein kita dengan ESP yang merupakan protein yang sihat, tiada kolesterol dan lemak.

Kebaikan Protein Soya ESP Yang Membuatkan Ia Berbeza Dari Soya Lain


1) Mempunyai kesemua 9 asid amino penting


2) Diproses pada suhu yang rendah agar protein tidak rosak


3) Diperbuat daripada Sumber Kacang Soya Non-GMO

4) Tiada kolesterol, Tiada Asid Urik dan Sangat Mudah Diserap Badan

5) Kandungan Glycemic Index (GI) Yang Rendah

Kesimpulan


Well dalam apa pun yang kita makan, ikut agama kita iaitu bersederhana. Jangan overtake. Even nasi pun kalau ambil berlebihan akan jadi mudharat.

Kesimpulannya, jgn risau untuk ambil ESP… kalau benda ni bahaya, Shaklee dah tak keluarkan dah ESP dah. & kalau bahaya, dah lama dah Shaklee kena saman atau produk ditarik balik.

Kalau siapa yang pernah sendiri dah rasa & dah tengok kesan baik dr pengambilan ESP, boleh teruskan pengambilan. Tetapi bagi mereka yang belum, haaaa boleh dapatkan ESP daripada saya sekarang.

Korang even boleh dapatkan ESP dan join ahli sekali pun boleh. Nak jana side income pun boleh. Badan sihat, poket pun sihat katanya.

Jom dapatkan se-canister esp sekarang.

Sms/WA 0127247497.
Syireen Halim
Pengedar Shaklee 
Consultation will be given for those yang membeli daripada saya.

0 comments:

Catat Ulasan